SEŠI VEIDI, KĀ PADARĪT SILTĀKU VANNASISTABU Aktuālie padomi

SEŠI VEIDI, KĀ PADARĪT SILTĀKU VANNASISTABU

Otrdiena, 27 decembrī, 2016

Mēs visi reiz esam piedzīvojuši brīdi, kad jāiet vannoties, bet vēl nav iekurināta vai pietiekami uzsilusi māja. Šādās reizēs apbruņojamies ar pacietību un ignorējam zosādu, kas signalizē par vēso gaisa temperatūru. Padari savu vannasistabu siltāku!

Iegādājies paklājiņu

Papildu siltumam sarūpē īstu vannasistabas paklājiņu, nevis iztiec ar nodilušu, pie vannas nomestu frotē dvieli. Paklājiņš parūpēsies ne tikai par tavu komfortu un pēdu siltumu, bet arī patīkami atsvaidzinās interjeru. Rakstainu sienu un pārblīvēta telpas iekārtojuma gadījumā izvēlies vienkrāsainu paklājiņu saskaņotā krāsā, bet plašai un minimālisma stilā iekārtotai vannasistabai piestāvēs paklājiņš, kas akcentēs telpas interjeru.

Iededz siltumu

Nebaidies no savdabīga apgaismojuma! Tumšajā un vēsajā laikā patīkamu siltumu dos sveces, turklāt tās radīs īpaši romantisku atmosfēru. Kopā ar dabīgiem materiāliem, piemēram, akmens ziepju trauku vai koka elementiem panāksi tādu noskaņu, ko nav iespējams radīt ar baltām spuldzītēm.

Ielaid gaismu

Ja tavai vannasistabai ir logi, dienas laikā atvelc aizkarus un ļauj ieplūst gaismai. Saules enerģija neko nemaksā, tāpēc izmanto to lietderīgi un uzsildi telpu par brīvu. Ja vēl tikai plāno savas mājas būvniecību, paturi prātā, ka logi ir priekšrocība – tos vienmēr var aizvērt un nosegt, bet sienā pēkšņi izveidot gaismas lūku ir sarežģīti.

Izvēlies tumšos toņus

Tumši un piesātināti krāsu toņi siltumu saglabā ilgāk, turklāt komplektā ar porcelāna izlietni un puķu podu tie izskatīsies stilīgi un mūsdienīgi. Izvēlies zemes brūnos un bagātīgi sārtos toņus, tādējādi laicīgi parūpējoties par siltu vannošanos gada aukstajā laikā.

Pārkrāso sienu

Pilnīgi balta vannasistaba patīkami atsvaidzina un rada tīrības sajūtu, tomēr tā nebūt nav mājas siltākā vieta. Labi pamanāms krāsas akcents vannasistabai var piešķirt siltumu, tāpēc apsver iespēju nokrāsot vienu no telpas sienām koši dzeltenā vai sarkanā krāsā. Pārmaiņām nav jābūt pastāvīgām – vasarā sienu vari pārkrāsot kādā no vēsajiem krāsu toņiem.

Izvēlies vannu, kas saglabā siltumu

Atsevišķi materiāli spēj ilgāk saglabāt siltumu, tāpēc izvēlies vara, misiņa vai vulkāniskā kaļķakmens vannu. Šie materiāli atdzisīs pakāpeniski, ilgāk nodrošinot siltu ūdeni un patīkamu vannošanos.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē