Sadarbībā ar Krievijas pilsētām Rēzeknē rekonstruēs Ziemeļu rajona parku un Krasta ielu Ziņas

Sadarbībā ar Krievijas pilsētām Rēzeknē rekonstruēs Ziemeļu rajona parku un Krasta ielu

Sestdiena, 13 aprīlī, 2019

Ar pārrobežu sadarbības programmas "Latvija-Krievija 2014-2020" atbalstu Rēzeknes pašvaldība rekonstruēs Ziemeļu rajona parku un Krasta ielu, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāvis Kārlis Pozņakovs.

Sadarbībā ar Pleskavas pilsētas domi tiks rekonstruēts parks Ziemeļu rajonā. Savulaik arī parka rekonstrukcijas tehniskais projekts tika izstrādāts, sadarbojoties ar Pleskavu.

"Parks Ziemeļu rajonā pārvērtīsies līdz nepazīšanai, visa tā teritorija tiks labiekārtota, apzaļumota un izgaismota. Parkā parādīsies laukums ar ielu trenažieriem un celiņš velosipēdistiem un skrējējiem, tiks rekonstruēts basketbola laukums un tā tālāk. Tiks restaurēts memoriāls koncentrācijas nometnē "Štalang-340" bojāgājušo karagūstekņu piemiņai," skaidroja Pozņakovs.

Pleskavā projekta īstenošanas gaitā tiks rekonstruēts Mākslu skvērs Četros stūros, kas ir daudzu pleskaviešu tradicionāla atpūtas vieta.

Kopā ar Ostrovas rajona administrāciju, Pleskavas valsts universitāti un Latvijas Lauksaimniecības universitāti Rēzeknes dome īstenos projektu, kura gaitā paredzēta Krasta ielas rekonstrukcija visā tās garumā no Pilskalna līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, turklāt no 18.novembra ielas līdz Valdemāra ielai tiks uzbūvēts jauns ielas posms. Projekts paredz rekreācijas zonu ar bērnu laukumu, pludmales kabīnēm un citu infrastruktūru, kas nepieciešama atpūtai.

Krasta ielā tiks uzbūvēta kanalizācija un ūdenskanāls, ierīkots apgaismojums. Visā ielas garumā būs izlikts bruģakmens, tiks sakārtoti, nostiprināti un labiekārtoti upes krasti. Upes krastā būs labiekārtotas trīs laivu piestātnes.

Savukārt Ostrovā rekonstrukciju sagaidīs Veļikajas upes krastmala pilsētas vēsturiskajā daļā pavisam netālu no unikālajiem ķēžu tiltiem.

Viens no galvenajiem šo projektu mērķiem ir tūristu piesaistīšana pilsētai un pārrobežu sadarbības attīstība.

Tādējādi kopā ar Pleskavu tiks izstrādāti tūrisma maršruti pleskaviešiem un attiecīgi arī Rēzeknes tūristiem, sacīja Pozņakovs. Piemēram, viens no iespējamiem tūrisma maršrutiem Rēzeknē varētu būt veltīts pilsētas industriālajai pagātnei un tagadnei. Savukārt Pleskavas valsts universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti un pasniedzēji strādās pie ūdens resursu izpētes Ostrovā un Rēzeknē, bet viņu darba rezultātā jātop programmai, kā šos dabas resursus izmantot tūrisma attīstībai, projektus aprakstīja pašvaldības pārstāvis.

Kopējais Rēzeknes pašvaldības ieguldījums abos projektos ir 640 027 eiro.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē