Liepājas arhitektūras pērle - Virsnieku saieta nams - cieš ugunsnelaimē Ziņas

Liepājas arhitektūras pērle - Virsnieku saieta nams - cieš ugunsnelaimē

Pirmdiena, 8 aprīlī, 2019

Ugusnelaime skārusi Virsnieku saieta namu Karostā, Liepājā, biznesa portālu Db.lvinformēja nama pārvaldītājs Aizsardzības ministrija (AM).

4.aprīlī ugunsgrēks izcēlās Virsnieku saieta nama 2.stāva telpās aptuveni 90 kvadrātmetru platībā. Degšanas rezultātā bojāts telpas starpstāvu pārsegums, grīda, trīs logi un trīs telpas 1.stāvā, kurās griesti ir daļēji iebrukuši un telpas ir appludinātas ugunsgrēka dzēšanas rezultātā.

AM pārstāve stāsta, ka ugunsgrēka rezultātā ir iebrukusi vienas telpas grīda starp otro un pirmo stāvu. Sākotnējais novērtējums liecina, ka bojātais starpstāvu pārsegums nerada draudus ēkas konstrukcijai un tiks atjaunots.

Šobrīd Virsnieku saietu namā notiek būvdarbi - logu restaurācija un nomaiņa, tāpēc uz jautājumu, vai ugunsgrēks izcēlies remontdarbu dēļ AM pārstāve atbild: «Šādu ugunsgrēka iemeslu izslēgt nevar, bet to izmeklēšanā noskaidros Valsts policija. Lai noskaidrotu ugunsgrēka cēloni, ir jāsagaida atzinums.»

Lai novērtētu zaudējums, tiks veikta neatkarīga būveksperta piesaiste. Zaudējumus segs puse, kas tiks atzīta par vainīgu, un zaudējumu segšana notiks normatīvajos aktos un/vai būvdarbu līgumā noteiktajā kārtībā.

Db.lv jau rakstīja, ka Jūras virsnieku saietu nams Aizsardzības ministrijas valdījumā nonāca 1994. gadā, un kopš tā brīža ministrijas pienākumos ir bijis saglabāt šo kultūrvēsturiskā mantojuma objektu. Kopš 2009.gada tiek īstenoti ēkas saglabāšanas darbi un pakāpeniski tiek ieguldīti līdzekļi objekta atjaunošanai, lai nepieļautu tālāku ēkas bojāšanos.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē