Ieguldot 3,8 miljonus eiro, atjauno arhitekta Alkšņa projektētu ēku Tallinas ielā Ziņas

Ieguldot 3,8 miljonus eiro, atjauno arhitekta Alkšņa projektētu ēku Tallinas ielā

Piektdiena, 29 martā, 2019

Renovēta daudzdzīvokļu ēka Tallinas ielā 86, kuru projektējis latviešu arhitekts Jānis Alksnis, informē Baltic Investment Group (BIG).

Māja būvēta 1913. gadā, un tā celta neoklasicisma stilā, kas raksturīgs vairākiem pazīstamā arhitekta darbiem, kuri tapuši pēc 1911.gada. Ēkas sākotnējā adrese ir Krāsotāju iela 32.

Iepriekš ēkā atradies daudzdzīvokļu īres nams (šis bija ēkas sākotnējais būvniecības mērķis), mācību iestāde, policijas iecirknis, pēc tam Ceļu satiksmes drošības direkcijas ēka.

Renovācijas laikā tika saglabāta un atjaunota Jāņa Alkšņa neoklasicisma stilā veidotā fasāde un ēkas vēsturiskā konstrukcija. Iekšpusē ēka tika pilnībā pārbūvēta – fasāde nosiltināta un apgaismota, uzlikts jauns, siltināts jumts, visi starpstāvu pārsegumi aizstāti ar jauniem (no betona), ievietoti koka pakešu logi, bet kāpņu telpas izremontētas, saglabājot vēsturisko autentiskumu.

Ēkas kopējās izmaksas sasniedz 3,8 miljonus eiro - ēka iegādāta par 1,3 miljoniem eiro, bet renovācijas izmaksas sasniedz 2,5 miljonus eiro. Renovāciju veikusi attīstītāju grupa Baltic Investment Group (BIG). Ēka nodota ekspluatācijā šā gada 14.februārī un tajā kopumā ir 49 dzīvokļi.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē