Salaspils: Aicinām izteikt viedokli par Lauku ielas rekonstrukciju Ziņas

Salaspils: Aicinām izteikt viedokli par Lauku ielas rekonstrukciju

Trešdiena, 21 decembrī, 2016

Rekonstruējot Salaspils pilsētas ielas, pašvaldība nodrošina komfortablu un drošu transporta un gājēju kustību, kā arī ievērojami pilnveido pilsētas ainavu. Pēdējā laikā ievērojamus uzlabojumus ir piedzīvojusi Rīgas, Miera, Krasta, Meldru, Parka un citas pilsētas ielas. Nākotnē tām pievienosies arī Lauku iela, kam pašvaldība jau ir pasūtījusi rekonstrukcijas būvprojektu.

Darbu ietvaros ir plānota ielas brauktuves pārbūve, paredzot brauktuves segas kārtu nomaiņu un nodrošinot ielas noslogojumam atbilstošu stiprību, satiksmes drošības uzlabošana pie Salaspils 1. vidusskolas (izveidojot drošu gājēju pāreju un auto transporta īslaicīgas apstāšanās vietas skolnieku izlaišanai) un Lauku, Ceru un Nometņu ielas satiksmes mezglā, izveidojot satiksmei drošu apļveida krustojumu.

Tāpat ir paredzēts rekonstruēt esošās pazemes inženierkomunikācijas un izveidot praktiski jaunu lietus ūdens novadīšanas sistēmu, izbūvējot slēgta tipa ielas ūdens atvades tīklu.

Plānots arī sakārtot un pārbūvēt ielas robežās esošos sakaru un elektropārvades gaisvadu līnijas, kas bojā gan ielas vizuālo tēlu, gan var radīt elektrības un sakaru traucējumus Salaspils iedzīvotājiem sliktos laikapstākļos.

Ir plānota arī no ielas brauktuves atdalītu gājēju ietvju un veloceliņu izbūve. Svarīgākajās šķērsošanas vietās plānota gājēju pāreju izveide un aprīkošana. Kopumā tiks ievērojami uzlabotas iedzīvotāju, īpaši kājāmgājēju un velosipēdistu pārvietošanās iespējas. Visā ielas garumā uzstādīs energoefektīvu ielas un ietvju gaismekļus, bet gājēju pāreju vietās - speciālo apgaismojumu.

Pašvaldībai ir svarīgs iedzīvotāju viedoklis Salaspils pilsētvides sakārtošanai un uzlabošanai, tāpēc ir izsludināta sabiedriskā apspriešana, kas notiek no 16. decembra līdz 2017. gada 16. janvārim. Tās laikā varat sūtīt savu viedokli par plānoto Lauku ielas rekonstrukciju uz e-pastu info@salaspils.lv.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē