Atdzīviniet sava mājokļa sienas! Ziņas

Atdzīviniet sava mājokļa sienas!

Ceturtdiena, 7 martā, 2019

Gaišas sienas vieglos toņos ir skandināvu interjera pamatu pamats, kas kalpo arī kā piemērots fons košākiem akcentiem. To lieliski var panākt ar ierāmētu attēlu un plakātu palīdzību. Šī ir vienkārši realizējama ideja, kas mājoklim piešķirs radošu niansi un atdzīvinās vienkrāsainās sienas.

 

Kombinēt dažādo

Mūsdienīgu interjeru veido ne vien mēbeles un telpaugi, bet arī radošas bilžu kompozīcijas uz sienām. Tie var būt dažādu izmēru rāmji viesistabā virs dīvāna, vienādu izmēru rāmju rinda virs darba galda, četru dažādu plakātu apkopojums vienā taisnstūra rāmī – kombinācijas var būt visdažādākās.

 

Attēlot savu personību

Savukārt rāmju satura izvēlē var izpaust savu slēpto mākslinieka un radošuma pusi. Arvien populārāki kļūst plakāti ar radošiem citātiem vai vienkrāsainiem zīmējumiem. Atpakaļ nāk arī 90. gadu trends – plakāti ar iemīļotāko filmu vai mūzikas albumu kadriem, kā arī komiksu titullapām. Vien mūsdienās tos papildina izmeklēti rāmji līmlentes vietā. Klasiskāka stila piekritējiem iesakām izvēlēties kādu abstraktu zīmējumu, kas papildina mājoklī valdošo dekorāciju un mēbeļu krāsas. Būtiskākais ir izvēlēties attēlus, kas attēlo tieši jūsu intereses un gaumi, tādējādi mājoklī ieviešot savu elpu.

 

Ja mājokļa iekārtojumā valda vintage stils, tad ir vērts apsvērt melnbaltas vai sēpijas toņu fotogrāfijas, kas ietilpst retro stila kategorijā. Šādus plakātus lielos izmēros arvien biežāk var atrast mazajos tirdziņos, kas pilsētā norisinās visai regulāri. Turklāt tajos bieži vien var atrast arī īstas interjera dekoru pērles, ko neatrast nevienā veikalā.

 

Smelties iedvesmu

Ja tomēr vēl nespējat izlemt, ko vēlaties redzēt uz sava mājokļa sienām, iesakām iedvesmu smelties reāliem piemēriem bagātajos interneta avotos. Atliek vien ierakstīt pāris atslēgas vārdus, un atradīsiet visdažādākās kombinācijas radošām un jūsu vēlmēm pielāgotām sienu dekorācijām. Arī interjera veikalu mājaslapās bieži vien var atrast jau sagatavotus paraugus rāmīšu un bilžu izvietošanai, no kā gūt idejas savam izpildījumam.Sienas dekori gluži vai atdzīvina telpu, vienlaikus neaizņemot vietu un saglabājot telpas plašumu. Lai panāktu šādu efektu, ņemiet vērā pāris nianses:

-  Attēlu rāmji vislabāk izskatās uz vienkrāsainas sienas;

-  Virs lielākām mēbelēm izvietojiet lielākus plakātus un košākas attēlu kompozīcijas, savukārt uz nelielām sienām labāk izskatīsies mazāki rāmji ar attēliem vieglos toņos;

-  Sienai pa vidu izvietoti attēli veiksmīgāk akcentēs interjera simetriju;

-  Attēlu krāsu izvēli maksimāli pielāgojiet mēbeļu un interjera dekorāciju toņiem;

Rāmjus vislabāk izvēlēties iespējami šaurākām malām un vienā krāsā, lai izceltu tajos ievietotos attēlus.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 28 dienu portālā
Bija online 9 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē