Kā izveidot ģimenes fotogrāfiju sienu Aktuālie padomi

Kā izveidot ģimenes fotogrāfiju sienu

Trešdiena, 27 februārī, 2019

Vai uz sienas ir brīva vieta? Izveidojiet foto sienu, kas personalizēs un papildinās jūsu interjeru, kā arī neļaus jums aizmirst, kam ir jāpasakās par visiem priekiem un bēdām. 

Kas ir fotogrāfiju siena?
Fotogrāfijas var piekārt pie sienas pa vienai vai uzreiz vairākas. Ir jāņem vērā, ka tām ir jābūt lielām, lai varētu segt tukšās sienas daļu un lai tās varētu saskatīt arī no attāluma. Vairāku fotogrāfiju kopumu sauc par fotogrāfiju sienu. Kā tā atšķiras no kolāžas? Kolāžu parasti veido no izgrieztām fotogrāfijām, ko pielīmē pie vienotas pamatnes. Visām uz fotogrāfiju sienas esošām fotogrāfijām ir atsevišķs rāmis vai vismaz pamats, tāpēc tās nav savienotas un neatrodas tik tuvu kā kolāžā. Kolāžu var arī veidot vairākos rāmjos apkārt vienai fotogrāfijai. Kā jūs jau noprotat fotogrāfijas ir jāierāmē.

Kādi rāmji ir vispiemērotākie fotogrāfiju sienai?
Ir jāizvēlas samērā neitrālie un ne pārāk platie rāmīši. Rāmju krāsai ir jābūt kontrastā ar sienu. Ja siena ir balta, vislabāk ir izvēlēties melnus vai tumši brūnus rāmjus. Baltas, dzeltenīgas vai citas gaišas krāsas rāmji labi iederēsies uz tumšām sienām. Ir svarīgi, lai rāmīši neietu pretrunā ar pārējo sienas izskatu, bet gan lai tie iekļautos interjerā viegli un harmoniski. 

Dažreiz var iztikt arī bez rāmjiem, bet tad parasti ir jāizmanto atšķirīgas krāsas kartons. Tas pilda fotoattēlu ierāmēšanas funkciju. Ir iespējams izveidot fotogrāfiju sienu bez rāmjiem, lai gan to dara ļoti reti. Šim nolūkam tiek izmantots diegs vai aukla, uz kura fotoattēli tiek pakarināti, izmantojot spraudītes.

Rāmjus var izvēlēties gan viena izmēra, gan dažādus. Ja rāmji ir atšķirīga izmēra, ir labi jāizdomā, kā tos sagrupēt.

Kā novietot ierāmētos fotoattēlus?
Ir bezgala daudz variantu, kā novietot fotoattēlus. Interjera dizaineri parasti iesaka izveidot centrālo fotogrāfiju un pārējo fotogrāfiju rāmjus likt ap centrālo. Ja to izmērs ir mazāks, tad centrālam foto ir jābūt uzmanību piesaistošam.

Galvenais nav tas, kā novietot rāmjus, bet gan cik lielas atstarpes tiek veidotas starp pašiem rāmjiem. Tieši spraugu lielums veido visas fotogrāfiju sienas simetriju vai asimetriju. Centieties izveidot līdzīga izmēra spraugas - 1-5 cm, atkarībā no rāmju izmēra.

Pirms pielikt rāmjus pie sienas, paņemiet papīra lapu un mēģiniet izlemt, kur un kādos rāmjos jūs pakārsiet fotogrāfijas, vai vienkārši nolieciet tās uz grīdas. Uzkāpjot uz krēsla, jūs redzēsiet kopskatu. Tad, ja tas jūs apmierina, visi rāmji ir jāliek pie sienas.

Rāmju izkārtošana
Visiem rāmjiem ir jābūt vienādiem stiprināšanas mehānismiem. Tas nodrošinās to, ka tie patiešām ir labi piekārti. Ir ieteicams izmantot lāzera līmeņrādi, kas uzreiz parāda taisnu līniju, tad nebūs nepieciešams veikt atzīmes pie sienas un vēl domāt par to, kā pēc tam notīrīt papildu līnijas.

Lāzera līmeņrādis precīzi parāda līniju, kur jums ir jāurbj caurums sienā, lai jūs varētu tur ieskrūvēt skrūvi. Ieteicams izmantot nelielas skrūves ar neilona tapiņām. Ja ieskrūvēsiet tikai skrūvi, tā ar laiku var vienkārši izkrist. Ja siena ir no ģipša vai uz tās ir apmetums, būs nepieciešamas īpašas tapas. Koka sienas rada vismazāk problēmu, jo skrūves tajās var ieskrūvēt vienkārši.

Ja sienās nedrīkst urbt caurumus, jums būs jāmeklē līmēšanas āķi, kas ir paredzēti gleznām.

Kur ir fotogrāfiju sienas vieta 
Ir trīs iespējamās vietas jūsu mājās, kas ir piemērotas fotogrāfiju sienai:
1. Dzīvojamā istabā virs galvenā dīvāna;
2. Uz sienas virs kāpnēm;
3. Virs galda vai kumodes.

Fotogrāfiju sienu reizēm var atrast arī gaitenī, bet parasti tur nav tik daudz vietas, tāpēc tajā atrodas tikai dažas fotogrāfijas.

Sienas centrālai fotogrāfijai ir jābūt piekārtai acu līmenī. Citus rāmjus var piekarināt pie sienas augstāk. Foto rāmjus reti karina zemāk, jo tos var viegli aizķert un nomest, vienkārši ejot garām. Īpaši mājās, kur ir mazi bērni un mājdzīvnieki, kuri dažreiz izrāda interesi par koka vai papīra rāmjiem. Tādējādi parasti fotogrāfiju siena sākas 1,00-1,50 m no grīdas. Ja karināt fotogrāfijas uz sienas virs kāpnēm, tās var karināt zemāk, jo ​​tās ir labi redzamas, stāvot uz zemākiem pakāpieniem. Sienas, gar kurām iet kāpnes uz augšu, parasti netiek izmantotas plauktiem vai mēbelēm līdz pašiem griestiem, tāpēc šeit var piekarināt daudz iemīļoto ģimenes fotogrāfiju. Ja siena nav labi apgaismota, ieteicams parūpēties par papildu apgaismojumu. Tas var būt gan gaismeklis, LED gaismas strēmele uz griestiem un citi apgaismojuma risinājumi. Ja tuvumā nav elektriskas kontaktligzdas, būs jāsarūpē gaismekļi ar baterijām.

Fotogrāfiju izmēri rāmjos

Viss ir atkarīgs no tā, kāda izmēra fotogrāfijas jums ir. Ja rāmis ir lielāks, fotoattēls tiek līmēts pie balta papīra lapas, tieši centrā. Ja fotogrāfijas tiek izgatavotas atbilstoši rāmim, vajadzētu iepriekš apskatīt to formātus. Dažreiz rāmis ir liels, tāpēc fotoattēlu ir vērts taisīt nedaudz mazāku.

Ja fotogrāfijas ir dažāda izmēra, ieteicams izvēlēties lielākus rāmjus, nevis griezt fotogrāfijas.

Turklāt rāmjos var ievietot ne tikai fotogrāfijas, bet arī dažādus priekšmetus – atbilstošus rakstus no avīzēm, zeķes, rotaļlietas, matu šķipsnas utt. Tas vēl vairāk bagātinās fotogrāfiju kolekciju.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 7 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē