Būvniecības padome ar ekonomikas ministru pārrunā nozarei svarīgus jautājumus Ziņas

Būvniecības padome ar ekonomikas ministru pārrunā nozarei svarīgus jautājumus

Pirmdiena, 25 februārī, 2019

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro ar Būvniecības padomes pārstāvjiem tikšanās laikā 21.februārī pārrunājis prioritāros pasākumus nozares attīstībai 2019.gadā, vēsta Ekonomikas ministrijas (EM) Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ministrs norādīja, ka daudzas nozares pārstāvju iezīmētās problēmas viņam nav svešas un apņēmās risināt būtiskos jautājumus, kā arī aktīvi iesaistīties Būvniecības padomes darbā.

Būvniecības padome šogad prioritāri plāno pievērsties šādu jautājumu risināšanai:

  • Būvniecības kvalitātes celšana;
  • Birokrātisko procesu mazināšana;
  • Juridisko risku mazināšana publiskos iepirkumos;
  • Darbaspēka pieejamības nodrošināšana nozarē.

Latvijas Būvniecības padome ir konsultatīva koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir veicināt sabiedrības līdzdalību būvniecības politikas izstrādē un īstenošanā. Padome atbilstoši sabiedrības interesēm sniedz Ekonomikas ministrijai un citām nozaru ministrijām priekšlikumus par normatīvo aktu, politikas plānošanas dokumentu, kā arī Eiropas Savienības starptautisko tiesību aktu projektiem, kas skar būvniecības nozari.

Padome informē sabiedrību par aktualitātēm būvniecības jomā un veicina būvniecības jautājumu integrēšanu nozaru politikā, izskata sabiedrības pārstāvju iesniegtos priekšlikumus būvniecības procesa pilnveidošanai. Padomē ir speciālisti no Ekonomikas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, Satiksmes, Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, kā arī 15 biedrību un nodibinājumu deleģēti pārstāvji.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 10 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē