Par teju miljonu eiro pārbūvēs Preiļu slimnīcas dienas stacionāru Ziņas

Par teju miljonu eiro pārbūvēs Preiļu slimnīcas dienas stacionāru

Pirmdiena, 25 februārī, 2019

SIA "Rem Pro" sākusi projektēšanas darbus SIA "Preiļu slimnīca" dienas stacionāra pārbūvei, un projekta kopējās izmaksas sasniedz teju vienu miljonu eiro, aģentūra LETA uzzināja ārstniecības iestādē.

Projekts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu tiek īstenots ar mērķi uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru.

Īstenojot ieceri, tiks attīstīts Preiļu slimnīcas dienas stacionārs, kas atrodas slimnīcas ēkas ceturtajā stāvā. Pārbūvētajā dienas stacionāra atradīsies mūsdienīgas operāciju un manipulāciju zāles, gultas vietas desmit pacientiem un trīs manipulāciju krēsli īsākām procedūrām. Projekta gaitā tik izbūvēts jauns lifts, kā arī remontētas kāpņu telpas.

Dienas stacionārā remonta laikā pakalpojumi tiks nodrošināti citās slimnīcas telpās. Paredzēts, ka būvdarbi sākies 2020.gada sākumā un ilgs aptuveni gadu.

Pašlaik norit projektēšanas darbi dienas stacionāra telpu pārbūvei. Tam sekos pārbūves darbi un medicīnisko iekārtu un aprīkojuma iegāde.

Projektēšanu saskaņā ar slimnīcas iepirkuma rezultātiem veic "Rem Pro" par 57 339 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Projekta kopējā attiecināmās izmaksas sasniedz 975 834 eiro, tais skaitā ERAF finansējums 829 459 eiro.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē