Līdz augusta vidum Viļakas valsts ģimnāzijā plāno pabeigt 621 046 eiro vērtus būvdarbus Ziņas

Līdz augusta vidum Viļakas valsts ģimnāzijā plāno pabeigt 621 046 eiro vērtus būvdarbus

Svētdiena, 17 februārī, 2019

Līdz augusta vidum Viļakas valsts ģimnāzijā norisināsies vērienīgi remontdarbi, kas kopumā izmaksās 621 046 eiro, aģentūra LETA uzzināja Viļakas novada domē.

Pašvaldība īsteno izglītības iestādes mācību vides modernizācijas projektu, un ir noslēgti vairāki līgumi par būvdarbu veikšanu.

SIA "Ozolmājas" veiks projektā plānotos ārdarbus, nomainīs skolas jumta segumu, atjaunos ēkas fasādi un ierīkos zibensaizsardzību. Ar uzņēmumu noslēgtā līguma summa ir 112 046 eiro.

Otrs līgums noslēgts ar personu apvienību, kurā ietilpst SIA "ĢL Konsultants" un SIA "LVS Building". Paredzēts, ka abi būvnieki par 509 000 eiro veiks projektā plānotos iekšdarbus - sakārtos apkures sistēmu, iztīrīs ventilācijas sistēmu, ierīkos elektronisko sakaru sistēmu, ugunsdrošības signalizāciju, datortīklu un elektroapgādes sistēmu. Plānots arī sakārtot ūdensapgādi, ierīkojot to mācību kabinetos, kur tā nepieciešama pēc Ministru kabineta noteikumiem. Paredzēta arī mācību telpu atjaunošana, nomainot grīdas, griestus, durvis, krāsojot sienas.

Pētījumā "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" Viļakas valsts ģimnāzija bija viena no divām vidusskolām, kuru ieteikts saglabāt, nemainot statusu, Balvu ietekmes areālā.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē