Ķieģeļu siena kā oriģināls akcents mājokļa interjerā Interjers

Ķieģeļu siena kā oriģināls akcents mājokļa interjerā

Ceturtdiena, 14 februārī, 2019

Mūsdienu interjera dizaina plašās iespējas ļauj ikvienam izpaust savu individualitāti, iekārtojot savu mājokli tādā stilā, kas raksturo cilvēka būtību, kā arī ir harmonijā ar viņa personību. Iekārtojot mājokļa telpas, nereti rodas vēlme izrotāt tās ar kādu elementu, kas piešķirtu mājoklim "rozīnīti" un izceltu interjera neatkārtojamo raksturu. Viens no šādiem elementiem ir ķieģeļu siena. 

Apdares materiālu veidi

Dabīgais ķieģelis

Tiem, kas tikko ir iegādājušies dzīvokli jaunbūvē vai ir uzbūvējuši privātmāju, vienkāršākais variants ir atstāt vienu ķieģeļu sienu neskartu. Šo sienu nepieciešams vien atīrīt no putekļiem un cementa, noslīpēt un izlīdzīnināt šuves. Beidzamajā etapā siena jānoklāj ar speciālu laku uz ūdens bāzes. Uz šādas ķieģeļu sienas fona lieliski izskatīsies dažādi augi, gleznas vai fotogrāfijas.

Dekoratīvie apdares ķieģeļi

Ja dzīvoklī vai mājā jau ir veikts remonts, bet ir vēlme izmēģināt šādu interjera risinājumu, var izmantot dekoratīvos apdares ķieģeļus, kas pēc izskata ir ļoti līdzīgi īstajiem. Šāda apdares materiāla galvenā priekšrocība ir krāsu un efektu daudzveidība. Krāsu gammas ziņā lielāku popularitāti ir ieguvuši baltie keramikas kieģeļi, kas lieliski izskatās minimālisma vai skandināvu stila interjerā. Dekoratīvajiem apdares ķieģeļiem ir neliels svars, tāpēc ar tiem var apšūt ne tikai nesošās sienas, bet arī starpsienas, nebaidoties par to deformēšanos.

Ķieģeļu imitācijas tapetes

Vienkāršakais veids, kā izveidot ķieģeļu sienu – uzlīmēt ķieģeļu imitācijas tapetes. Tās  var būt jau ar gatavu zīmējumu, kas gan reljefa, gan krāsas ziņā atgādina īstu ķieģeli, vai krāsojamas. Šādu tapešu kopšana ir ļoti vienkārša – laiku pa laikam tās nepieciešams notīrīt ar mitru sūkli vai birstīti.

Izmantošanas iespējas

Ķieģeļu klājumu sienu apdarē var izmantot dažādos veidos.

• Kā fragmentu, kad ķieģeļu klājums veido nelielu sienas daļu, tādējādi piešķirot mājoklim vēsturisku noskaņu. Šādu paņēmienu bieži izmanto skandināvu stila interjerā;

• Kā akcentu – ar ķieģeļu klājumu izceļ to sienas daļu, kurai vēlas pievērst īpašu uzmanību. Tā var būt siena, pie kuras plānots izvietot, piemēram, televizoru, gleznas vai ģimenes fotogrāfijas;

• Arī vesela siena ar ķieģeļu imitācijas apdari var kalpot kā oriģināla dekorācija. Viesistabā tā var būt siena, pie kuras novietots dīvāns, guļamistabā – gultas galvgaļa siena, bet virtuvē – ēdamzonas siena.

• No īstiem ķieģeļiem vai to imitācijas var izveidot/izrotāt pat atsevišķus arhitektūras elementus, piemēram, arku, bāra leti vai pamatni akvārijam. Tāpat ar ķieģeļu palīdzību var nodalīt dažādas zonas, kā tas bieži nepieciešams studiju tipa dzīvokļos.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 4 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē