PADOMI: Risinājumi interjeram ar ķieģeļu sienu Aktuālie padomi

PADOMI: Risinājumi interjeram ar ķieģeļu sienu

Svētdiena, 19 novembrī, 2017

Nedaudz par vienu no šī brīža aktuālāko tendenci interjera dizainā – ķieģeļu sienu jeb aplūkosim savstarpēji atšķirīgus risinājumus un to, kā ķieģeļu siena spēj izmainīt kopējo mājokļa interjeru, piešķirot tam unikālu raksturu un noskaņu.

Vēsturiski ķieģeļu siena savu popularitāti interjerā sāka iemantot 1900. gada beigās, kad cilvēki finansiālu apsvērumu dēļ atskārta, ka atstājot atsegtu ķieģeļu sienu vecā mājā izmaksā lētāk nekā atjaunot tās virsējo slāni. Salīdzinājumā ar šodienu, motīvi ir nedaudz mainījušies un ķieģeļi ir kļuvuši par unikālu instrumentu dizaineru rokās. Ar tiem var panākt visdažādāko rezultātu, piešķirt sienai daudzveidīgu nokrāsu un faktūru. Ķieģeļu sienu vai atsegtu tās daļu visbiežāk var manīt mūsdienu mansarda dzīvokļos vai vēsturiskās celtnēs, kas tikušas atjaunotas, saglabājot ēkas vēsturisko identitāti.

Ja runā par dzīvokli, tad kā labu alternatīvu īstai ķieģeļu sienai var izmantot kvalitatīvas flīzes ar ķieģeļu faktūras imitāciju. Ar tām var akcentēt kādu konkrētu sienu vai tās daļu. Tās ir vieglākas un plānākas par dabīgo ķieģeli, ar daudzveidīgu dizainu, izmēru un tekstūru. Vien atliek piemeklēt sev atbilstošāko risinājumu.

Avots: telpudizains.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 16 dienu portālā
Bija online 18 martā 02:01
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas