Rekonstrukcijas dēļ tiks noņemti atkritumu šķirošanas konteineri pie Dailes teātra Ziņas

Rekonstrukcijas dēļ tiks noņemti atkritumu šķirošanas konteineri pie Dailes teātra

Trešdiena, 13 februārī, 2019

Saistībā ar plānotajiem Dailes teātra teritorijas labiekārtošanas darbiem no 25.februāra tiks noņemti pie teātra stāvlaukuma novietotie atkritumu šķirošanas konteineri, aģentūru LETA informēja vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupas "Eco Baltia grupa" ietilpstošā uzņēmuma "Eco Baltia vide" preses sekretāre Daiga Buča.

"Eco Baltia vide" aicina iedzīvotājus, kuri šo punktu izmantoja atkritumu šķirošanai, būt saprotošiem un pēc 25.februāra nenest uz šo vietu sašķirotos atkritumus.

Šī punkta vietā aicina izmantot citus tuvākos Rīgas centra rajona publiskos atkritumu šķirošanas punktus, kur iespējams šķirot stikla, plastmasas, kartona/papīra un metāla iepakojumu, piemēram, pie "Elektrum" Olimpiskā sporta centra, Grostonas ielā 6b un pie veikala "Rimi", Krišjāņa Valdemāra ielā 112. Savukārt citu publisko šķirošanas punktu adreses var uzzināt vides apsaimniekotāja "Latvijas Zaļais punkta" interaktīvajā kartē "Zalais.lv".

Buča skaidroja, ka šķirošanas punkts pie Dailes teātra bija Rīgas centra iedzīvotāju bieži apmeklēts, tāpēc "Eco Baltia vide" patlaban kopīgi ar Rīgas domi meklē risinājumu, lai pie Dailes teātra esošos šķirošanas konteinerus pārvietotu uz citu publiski pieejamu vietu pēc iespējas tuvāk Dailes teātrim.

"Eco Baltia grupas" uzņēmumi nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu - sākot no atkritumu savākšanas un šķirošanas un noslēdzot ar pārstrādi un otrreizējo izejvielu eksportu. "Eco Baltia grupā" ietilpst vides apsaimniekošanas uzņēmumi "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", pārstrādes rūpnīcas "Pet Baltija", "Eko Pet" un "Nordic Plast", ražotāju atbildības sistēmas operators "Latvijas zaļais punkts", kā arī otrreizējo izejvielu tirdzniecības un apstrādes uzņēmums "Eko Reverss".

"Eco Baltia vide" reģistrēta 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 203 470 eiro, un tas pieder "Eco Baltia grupa". "Eco Baltia vide" apgrozījums 2017.gadā bija 12,221 miljons eiro, bet peļņa - 1,194 miljoni eiro.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē