Maksimālā sniega slodze un mājas drošība Aktuālie padomi

Maksimālā sniega slodze un mājas drošība

Otrdiena, 5 februārī, 2019

Ja sniega svars uz jumta pārsniedz maksimālo sniegu slodze, tā var apdraudēt gan māju struktūru integritāti, gan tās veselību īrniekiem.

Tāpēc ir labāk sākotnēji veidot māju tā, lai elementi nebūtu ērti dzīvi Tas ir pilnīgi iespējams, ja māja tiek veidota pareizi, ņemot vērā klimatu būvniecības apstākļi.

Turklāt, tā kā jumta konstrukcijas ir novecojušas, tās spēja samazināties izturēt sniegu. Tāpēc spārnu stāvoklis ir jāpārbauda regulāri un kad nepieciešamību stiprināt bojātās teritorijas.

Kā noskaidrot, ka sniega slodze ir kritiska un jumts ir jātīra? Parasti vadās pēc vāka augstuma. Svaigs sniegs sver vidēji 100 kg / m3, paklājs sver 200-300 kg / m3. Tādējādi, kad svaigā sniega slāņa augstums ir 1m vai slapjš 0,5 m slodze uz 1 m2 jumta būs 100 kg.

Lai nodrošinātu ēkas īrnieku drošību uz jumta, novietojiet sniega turētājus ap 15 cm augstiem šķēršļiem (izgatavoti no koka, metāla uc). Tie ir uzstādīti paralēli jumta pārkari, skursteņi, jumta logi, uzstādītais aprīkojums jumtu.

Sniega turētājs skaits un izvietojums ir atkarīgs no jumta īpašībām. Dažreiz tas ir pietiekami, lai uzstādītu režģi parapets pie pārkare pirms aizplūšanas - tas nebūs ļauts sniega un ledus, bet garām izkausētais ūdens.

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 gadu 3 mēneši 28 dienu portālā
Bija online 19 jūlijā 09:50
Meklētājs būvniecības nozarē