Dzīvokļu piedāvājums Rīgas mikrorajonos novembrī saruka par 4,5 Ziņas

Dzīvokļu piedāvājums Rīgas mikrorajonos novembrī saruka par 4,5

Otrdiena, 13 decembrī, 2016

Rīga, 9.dec., LETA. Šā gada novembrī dzīvokļu piedāvājumu skaits "Arco Real Estate" analizētajos Rīgas mikrorajonos jau septīto mēnesi pēc kārtas samazinājās - novembrī piedāvājumu skaits saruka par 4,5%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" dzīvokļu tirgus pārskatā.

Kopējais dzīvokļu piedāvājums Rīgā novembrī samazinājās par 0,1%.

Salīdzinot ar pagājušā gada novembri, dzīvokļu piedāvājums joprojām bija ievērojami zemāks - kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija mazāks par 26,3%, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija mazāks par 32,5%.

"Arco Real Estate" norāda, ka novembrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena pārsniedza 700 eiro par kvadrātmetru un cenu pieauguma pamatā joprojām bija zemais piedāvājuma līmenis, kas novembrī bija par trešdaļu zemāks nekā pirms gada šajā pašā periodā. Dzīvokļu piedāvājumam joprojām bija lejupslīdoša tendence.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, "Arco Real Estate" secina, ka vislielākais piedāvājumu skaits novembrī bija Purvciemā, Āgenskalnā un Pļavniekos.

Savukārt vismazākais piedāvājumu skaits bija Bolderājā un Vecmīlgrāvī.

Pagājušajā mēnesī Rīgas mikrorajonu lielākajā daļā piedāvājumu skaits samazinājās. Novembrī dzīvokļu piedāvājums visbūtiskāk samazinājās Juglā (par 17,5%), turpretī visvairāk piedāvājumu skaits pieauga Bolderājā (par 14,8%).

Analizējot piedāvājumu skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums arī novembrī konstatēts Āgenskalnā un Mežciemā. Turpretī Vecmīlgrāvī, Bolderājā un Ķengaragā piedāvājumu skaits bija proporcionāli vismazākais.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē