Vēju dārzā Smārdē plāno izveidot aktivitāšu iespējas visām vecuma un interešu grupām Ziņas

Vēju dārzā Smārdē plāno izveidot aktivitāšu iespējas visām vecuma un interešu grupām

Pirmdiena, 28 janvārī, 2019

Engures novada pašvaldības metu konkursā par Vēja dārza attīstību uzvarējusi arhitektu Uno Majevska un ainavu arhitektes Irinas Iļjinas ideja "Pieneņpūka", kas paredz aktivitāšu iespējas visām vecuma un interešu grupām, liecina konkursa ideju kopsavilkums.

Izstrādājot attīstības koncepciju, autori lēmuši, ka Vēja dārzs tiks veidots un attīstīts kā vieta, kur satikties un baudīt tā plašo, svaigā gaisā esošo, atpūtas iespējas klāstu. Projekta metā teritorijā piedāvāta dažādu veidu un aktivitāšu iespējas visām vecuma un interešu grupām, nosacīti sadalot Vēja dārzu dažādu funkciju zonās, kuras savā starpā savienos un apvienos celiņi un daudzveidīgs, jau esošā dārza apstādījumu, turpinājums.

Teritoriju paredzēts aprīkot ar dažādu veidu soliņiem, vienojošām norādēm, apgaismojumu un vides objektiem. Visa Vēju dārza teritorija paredzēta brīvi un ērti pieejama gan cilvēkiem ar kustību traucējumiem, gan cilvēkiem ar maziem bērniem ratiņos.

Pašvaldībā norāda, ka idejas realizācijas procesā ir iespējama projekta koriģēšana, tāpat nepieciešams izstrādāt tehnisko projektu.

Majevskim un Iļjinai piešķirta naudas balva 2000 eiro apmērā. Naudas balvas atbilstoši konkursa nolikumam pasniegta arī otrās un trešās vietas ieguvējiem - Beātei Osei par metu ar devīzi "B 52" un Gvido Bulam par metu "Dzērvīte 2019".

Jau vēstīts, ka metu konkursā Vēju dārza attīstībai Smārdes pagasta Smārdē saņemtas trīs idejas. Konkursa "Vēju dārza Smārdē, Smārdes pagastā, Engures novadā, teritorijas attīstības koncepcija" mērķis ir iegūt labāko ideju ar vadlīnijām teritorijas funkcionālai, vizuālai un mentālai attīstīšanai pie Smārdes ciemata teritorijas. Projektējamā teritorija ir esošais parks un tam pieguļošā teritorija piecu hektāru platībā.

Konkursa balvu fonds ir 3500 eiro. Pirmās vietas ieguvēja prēmija būs 2000 eiro, otrā labākā darba autoram tiks piešķirti 1000 eiro, bet par trešo vietu tiks 500 eiro balva.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē