Autonomā gāzes apgāde kotedžu ciematos un atpūtas bāzēs Ziņas

Autonomā gāzes apgāde kotedžu ciematos un atpūtas bāzēs

Trešdiena, 16 janvārī, 2019

Autonomā gāzes apgādes sistēma kotedžu ciematos, atpūtas bāzēs un privātmājās kļūst arvien pieprasītāka. Daudzi cilvēki labāk izvēlas paši savu labiekārtotu privātmāju, nevis dzīvo trokšņainā daudzdzīvokļu namā biezi apdzīvotā vietā, tāpēc tiek veidoti arvien jauni un jauni kotedžu ciemati.

Šādos ciematos infrastruktūrai ir sava specifika, tā kā ciemati viennozīmīgi tiek būvēti pilsētas nomalē vai pat ārpus tās robežām, kur nebūt nav rentabli tos pieslēgt centrālajai dabasgāzes maģistrālei. To, protams, var izdarīt, taču būs jāiegulda milzīgas investīcijas, lai ievilktu gāzes vada atzarus daudzu kilometru garumā. Lieliska alternatīva ir autonomās gāzes apgādes sistēmas, kurās izmanto sašķidrināto gāzi (propānu-butānu).

Kā ir ierīkota autonomā gāzes apgādes sistēma kotedžu ciematos?

  • Autonomās gāzes sistēmas galvenais elements ir tvertne sašķidrinātās gāzes glabāšanai. To var uzstādīt kā virs zemes, tā arī pus metru zem zemes. Gāzes tvertnes uzpildīšanai un tās regulārai apsekošanai ir paredzēta lūka tvertnes augšdaļā. Tā kā kotedžu ciemata vajadzībām tiek patērēts diezgan liels gāzes daudzums, ir nepieciešamas gāzes rezerves, tāpēc vairākas gāzes tvertnes tiek apvienotas rezervuāru parkā, kas nodrošina pietiekamu gāzes apjomu sistēmā.
  • Tvaicēšanas iekārtas. Gāzes tvertnēs propāns-butāns ir šķidrā stāvoklī, taču, lai to varētu izmantot saimniecībā, gāze ir jāpārveido gāzveida stāvoklī. Daļēji tas notiek pašā tvertnē dabiskas iztvaikošanas procesā. Pārējo sašķidrināto gāzi gāzveida stāvoklī pārveido speciālā tvaicēšanas iekārtā, no kurienes tā ieplūst gāzes vadā, tādējādi nodrošinot nepieciešamo gāzes sistēmas veiktspēju.
  • Zemā spiediena gāzesvadi. Pa šādiem gāzesvadiem katras kotedžas gāzes iekārtas (gāzes katli un plītis) tiek nodrošinātas ar gāzi.

Autonomās gāzes apgādes sistēmas īpatnība kotedžu ciematos ir tā, ka uzņēmumam ir jānodrošina ne tikai gāzes piegāde kotedžu ciematā, bet arī jāveic precīzs katrā kotedžā izmantotās gāzes uzskaitījums, jo gāzes apgādes sistēma visā ciematā ir vienota, taču katras kotedžas īpašnieks maksā tikai par savā kotedžā patērēto gāzi, tāpēc sistēmā tiek uzstādīti speciāli gāzes skaitītāji.

Autonomās gāzes apgādes priekšrocības kotedžu ciematos un atpūtas bāzēs

  1. Autonoma sistēma. Autonomā gāzes apgādes sistēma darbojas automātiskā režīmā. Kotedžu īpašniekiem nebūs jāseko līdzi tam, cik kurināmā ir atlicis, tāpat nevajadzēs nodarboties ar cietā kurināmā iegādi un novietošanu tam paredzētajā vietā vai gāzes katla tīrīšanu.
  2. Ekoloģiskums. Sašķidrinātā gāze sadegot neizdala kodīgus dūmus, tāpēc netiek piesārņota apkārtējā vide un netiek nodarīts kaitējums kotedžu ciemata iedzīvotāju veselībai.
  3. Drošība. Sašķidrinātās gāzes apkures sistēmā ir integrēta mūsdienīga drošības sistēma ar kontroles un spiediena regulēšanas vārstiem. Gāzes noplūdes gadījumā drošības vārsti momentā pārtrauc sašķidrinātās gāzes padevi.
  4. Universāla iespēja. Vienu un to pašu standartu un normatīvo aktu dēļ sašķidrinātās gāzes apkures sistēmā var izmantot arī dabasgāzi. Ja netālu no kotedžu ciemata tiek ierīkota centrālā gāzes maģistrāle, iespējams bez grūtībām sašķidrinātās gāzes vietā sākt izmantot dabasgāzi.

Kur interesēties par autonomās gāzes apgādes sistēmas ierīkošanu kotedžu ciematos?

SIA “Intergaz” piedāvā pilnu pakalpojumu klāstu autonomās sašķidrinātās gāzes apgādes sistēmas ierīkošanai: projektēšanu, projekta saskaņošanu, gāzes apgādes sistēmas ierīkošanu un turpmāku tās tehnisko apkalpošanu.

Kāpēc tieši “Intergaz”?

  • Iespaidīga pieredze.19 savas darbības gadu laikā uzņēmums “Intergaz” ir ierīkojis vairāk par 3785 autonomajām gāzes sistēmām – sākot no privātmājām un kotedžu ciematiem, līdz pat lieliem rūpniecības uzņēmumiem. “Intergaz” klientu vidū ir tādi uzņēmumi kā Piebalgas Alus, Pure Chocolate, Balticovo un daudzi citi.
  • Savas montāžas brigādes. Kvalificēti uzņēmuma “Intergaz” speciālisti izpilda visus darbus, kas ir saistīti ar montāžu, gāzes apgādes sistēmas palaišanu un servisa apkalpošanu.
  • Bez starpniekiem. Mums ir pašiem savs gāzes terminālis, noliktavu komplekss, kvalificēti štata darbinieki un pilns nepieciešamā aprīkojuma klāsts sašķidrinātās gāzes apgādes sistēmas ierīkošanai visā Latvijas teritorijā.
  • Strādājam visā Latvijā. Ierīkojam gāzes apgādes sistēmas jebkurās, pat grūti pieejamās vietās Latvijā.

Kvalificēti uzņēmuma “Intergaz” speciālisti veiks aprēķinus un piemeklēs tieši Jūsu kotedžu ciematam vai atpūtas bāzei piemērotāko gāzes aprīkojumu. Pieteikt kvalificēta speciālista bezmaksas izsaukumu uz objektu var pa īso tālruņa numuru 1804 vai aizpildot pieteikuma veidlapu sadaļā Kontakti mūsu mājaslapā.




Aleksandrs Karevs @akarev
Mārketinga Direktors
5 gadu 11 mēnešu 23 dienas portālā
Bija online 03 septembrī 16:43
Meklētājs būvniecības nozarē