Galvenās mājokļa dizaina tendences 2019. gadā Interjers

Galvenās mājokļa dizaina tendences 2019. gadā

Pirmdiena, 14 janvārī, 2019

Iespējams, tava jaungada apņemšanās saistās ar mājokļa labiekārtošanu, interjera atsvaidzināšanu un iedvesmojošākas telpas radīšanu ap sevi. Nekustamā īpašuma attīstītāja "Bonava Latvija" arhitekte Elīna Kreice iepazīstina ar pērn lielākajās pasaules izstādēs apkopotajām interjera un dizaina tendencēm, kas mājokļa iekārtošanas jomā būs aktuālas 2019. gadā.

Elegance mīt detaļās

Šogad mūsdienīgu interjera dizainu raksturos pludlīnijas un minimālisms apvienojumā ar spilgtām detaļām un objektiem Art Deco stilā. Kā akcents var kalpot interesanti veidots gaismeklis vai kāds neordinārs objekts, piemēram, griestos iekārti vingrošanas riņķi. Populārākās 2019. gada krāsu gammas – pasteļtoņi, saskaņoti ar drosmīgiem krāsu akcentiem.

Dabiski materiāli un ziedu motīvi

Dabas klātbūtne interjerā kļūst arvien jūtamāka. Ziedi visur – vāzē uz galda, ziedu raksti dīvānu un aizkaru audumu apdrukās vai tapešu motīvos un sienu gleznojumos. Ieteicamas spēles ar proporcijām, kā arī kvalitatīvi dabiskie materiāli dažādās kombinācijās: āda un koks, pinumi un akmens. Dizaina tendences liecina par 90-to gadu atgriešanos interjera elementos – pīti krēsli, sauso ziedu kompozīcijas un marmora galdi. Aktuālas būs arī silta toņa koka mēbeles, apvilktas ar dabīgo ādu.

Skandināvu harmonija

Skandināvu dizains ir pazīstams ar savu minimālismu, vienkāršo eleganci un kvalitatīviem dabiskajiem materiāliem. Interesanti risinājumi un negaidītas kombinācijas piešķirs vienkāršam stilam jaunu elpu. Ko tu domā par niedru lampu, akmens kafijas galdiņu vai mušmires dizaina dīvānu bērnistabā? 

Interesanti risinājumi drosmīgajiem

Lofta atmosfēra, industriālais stils, melni krāsots metāls – nereti moderns dizains saistās drīzāk ar skarbumu, ne mājīgumu. Materiālu izmantošanā auksts metāls labi saderēs ar koku, kas piešķirs siltuma sajūtu mājoklim. Modē šogad ir arī spoguļvirsmas, drosmīgas lielu objektu un stikla priekšmetu kombinācijas.

Zaļi augi piešķirs mājīgumu un izskatīsies labi pat plašajos lofta tipa mājokļos. Puķupodi uz palodzēm ir pārāk vienkāršs risinājums mūsdienīgam interjeram. Izmanto par puķu podiem dekoratīvus stikla traukus vai pītus grozus – ļauj vaļu iztēlei.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 6 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē