Ko mājas iedzīvotāji var darīt ar saviem uzkrājumiem Ziņas
Foto: riga.lv

Ko mājas iedzīvotāji var darīt ar saviem uzkrājumiem

Piektdiena, 9 decembrī, 2016

Nepatīkamajai Mazās Smilšu ielas dzīvojamai mājai rīdzinieki un pilsētas viesi agrāk gāja garām ar līkumu – vecs apmetums, plaisas uz sienām. Fasādi bija iecienījuši  nekvalitatīvu grafiti mākslinieki. Šogad situācija ir pilnībā mainījusies: atjaunotais nams ir piemērs tam, ko var panākt mājas iedzīvotāji, prasmīgi rīkojoties ar saviem uzkrājumiem.


Māju uz Mazās Smilšu ielas tagad nevar nepamanīt, ar tās apdari ir apmierināti gan iedzīvotāji, gan rīdzinieki un pilsētas viesi, kas pastaigājas pa Vecrīgu. Viss pateicoties tam, ka mājas iedzīvotāji gudri izlietojuši savus uzkrājumus un kolektīvi nolēmuši, kādi remontdarbi mājai nepieciešami visvairāk. Iedzīvotāju kopsapulcē noskaidrots, ka mājai nepieciešami vērienīgi fasādes atjaunošanas remontdarbi. Tāpēc, lai savāktu nepieciešamos 13 000 eir, nauda krāta 4 gadus, taču rezultāts ir tā vērts.

Šī gada rudenī, dzīvojamās mājas Mazā Smilšu ielā iedzīvotāji var būt apmierināti ar savas mājas jauno izskatu, jo ēkai tika veikti plaši fasādes remontdarbi, kas ne tikai dekorē, bet arī aizsargā.  

Fasādes atjaunošanai ir būtiska nozīme katras ēkas dzīves ilgumam, piemēram, fasādes krāsa aizsargā sienu no ultravioletā saules starojuma, nokrišņiem, pelējuma un citiem vides kaitējumiem, savukārt ar gruntēšanu un špaktelēšanu ir iespējams novērst plaisas un nelīdzenumus, kas ir radušies laika gaitā un ilgtermiņā var izraisīt sienas bojājumus.

 Dzīvojamai mājai Mazā Smilšu ielā fasāde tika mazgāta ar augstspiediena strūklu, lai nokaltu nestabilo apmetumu līdz stabilai mūra virsmai. Veikta plaisu apstrāde, fasādes gludo daļu atjaunošana, špaktelēšana, sieta ieguldīšana, slīpēšana un gruntēšana. Nomainīta durvju furnitūra, nokrāsoti koka logi un palodzes. Pieliktas jaunas notekcaurules un metāla ventilācijas restes.

Līdzīgus un citus remontdarbus var veikt jebkura māja, kam ir uzkrājums. To, kādi tieši remontdarbi nepieciešami jūsu mājā, ir iespējams apskatīt 2017. gada remontdarbu plānā.

Ar savas mājas remontdarbu plānu 2017. gadam ikviens klients var iepazīties savā www.e-parvaldnieks.lv profilā, kā arī klātienē jebkurā no uzņēmuma 11 klientu apkalpošanas centriem visā Rīgā. Atgādinām, ka 2016. gada oktobrī ikvienam dzīvokļa īpašniekam mājas pārvaldīšanas tāmes projekts ar plānoto remontdarbu kopsavilkumu 2017. gadam drukātā formā tika ievietots pastkastītē.

Gadījumā, ja Jūsu mājas plānoto remontdarbu kopsavilkumā 2017. gadam fasādes atjaunošanas remontdarbi nav iekļauti, par darbu iekļaušanu tāmē var lemt mājas dzīvokļu īpašnieku kopība, kopsapulcē vai aptaujas veidā, balsojot “PAR” (50% + 1 balss) remontdarbu iekļaušanu tāmē, norādot arī remontdarbiem nepieciešamā finansējuma avotu – tas var būt gan mājas esošais finanšu līdzekļu uzkrājums, gan jauna uzkrājuma veidošana.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē