Iznācis žurnāla Būvinženieris Nr.65 decembra numurs Ziņas

Iznācis žurnāla Būvinženieris Nr.65 decembra numurs

Trešdiena, 19 decembrī, 2018

Šajā numurā lasiet:

  • Ekspertu pētījums par būvniecības izaugsmi nākamo piecu gadu laikā rāda, ka nozares apjoms Latvijā katru gadu augs vidēji par desmit procentiem, savukārt izmaksas – vidēji par četriem procentiem.
  • Valdis Markvarts ir ģeoloģijas maģistrs inženierģeoloģijas apakšprogrammā (M.s.c.eng.geol.) sertificēts ģeotehniķis ģeotehniskajā izpētē un ģeotehniskajā uzraudzībā, SIA MARKVARTA ģeotehniskais birojs galvenais ģeotehniķis, Atzinības krusta virsnieks un Būvindustrijas lielās balvas laureāts par mūža ieguldījumu būvindustrijā. Ar viņu saruna par būvtehniku un ne tikai.
  • Intervija ar jaunu, bet jau starptautiski pamanītu un atzītu arhitektu. Austris Mailītis, apbalvojuma Būvindustrijas lielā balva titula Gada jaunais arhitekts 2018 ieguvējs, rada mākslinieciski elegantu un izsmalcinātu arhitektūru, apzinoties visaugstāko atbildību par cilvēkiem tīkamas un kultūras mantojumā balstītas vides veidošanu.
  • Apbalvojuma Būvindustrijas lielā balva laureāti balvā saņēma ceļojumu kopā ar Knauf un iepazina Hamburgas attīstības konceptu, Elbas filharmoniju, moduļu koka ēkas, mikroaļģu fasādes ēku un pabija izdevniecības Axel Springer būvlaukumā.
  • Pasaulslavenā Zviedrijas zīmola IKEA tirdzniecības centrs Rīgā ienesis ne tikai ērtas un pievilcīgas vides paraugu, bet arī pārdomāti un ar īpaši augstiem drošības standartiem vadītu būvniecības stilu, stāstīts rakstā Veidots racionāli un droši .
  • Krievu jūgendstila arhitektūras paraugam Jūras virsnieku saieta namam (Jūras virsnieku sapulču ēka) Karostā Liepājā celtam laikā no 1898. līdz 1907. gadam šobrīd tiek restaurēti logi un durvis.
  • Rīgas Tehniskajā universitātē notiek pētījums, kura gaitā pētnieku grupa izstrādā jaunu metodi betona salizturības kontrolei.

Žurnālu "Būvinženieris" varat abonēt  www.buvinzenieriem.lv  vai Latvijas pasta nodaļās, savukārt  žurnālu  iegādāties varat Preses servisa tirdzniecības vietās: http://www3.presesserviss.lv/buvinzenieris/

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 10 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē