Nākamvasar plāno pabeigt Talsu Galvenās bibliotēkas ēkas pārbūvi Ziņas

Nākamvasar plāno pabeigt Talsu Galvenās bibliotēkas ēkas pārbūvi

Pirmdiena, 10 decembrī, 2018

Nākamvasar plānots pabeigt Talsu Galvenās bibliotēkas ēkas pārbūvi, kas izmaksās 2 421 124 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina Talsu novada pašvaldības informācija.

Bibliotēkas ēkas pārbūves darbi sākti augustā un līdz novembra vidum būvniecība lielākoties notika ēkas ārpusē.

Attīstības plānošanas un projektu vadības nodaļas projekta vadītājs Jānis Znotiņš skaidroja, ka atsevišķi būvdarbi nedaudz kavējas, jo, veicot izmaiņas, kas skar būvkonstrukcijas, nepieciešama tehniskā ekspertīze. Piemēram, nepieciešams precizēt vējtvera pieslēguma un ūdensvadu vietas - tie ir atsevišķi tehniski risinājumi, ko nepieciešams izbūvēt citādi, nekā plānots. "Projektos, kur neceļ no jauna, bet atjauno esošo, iespējamas neplānotas situācijas," piebilda Znotiņš.

Ēkas iekštelpās ir veikti demontāžas darbi un drīzumā paredzēts sākt inženiertīklu izbūvi. Patlaban ir pilnībā pabeigta pirmās kārtas jumta siltināšana, nomainīti gandrīz visi logi, sākta ēkas siltināšana, bet pēc tam tiks likts titāna un cinka pārklājums. Tie ir primārie āra darbi, kamēr laikapstākļi pieļauj tos īstenot.

Tāpat sāktas konsultācijas ar Talsu Galveno bibliotēku par piemērotāko mēbeļu un informācijas tehnoloģiju aprīkojuma izvēli. Pasūtīti jau arhīva skapji, bet tuvākajā laikā sāks vājstrāvas tīklu montāžu.

Talsu Galvenās bibliotēkas ēkas pārbūve tiek veikta projektā "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Talsu Galvenās bibliotēkas ēkā Brīvības ielā 17a, Talsos". Darbus veic pilnsabiedrība "Talsu statiskais spriegums".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Talsu statiskais spriegums" apgrozījums aizvadītajā gadā bija 156 746 eiro, bet 2016.gadā - 132 818 eiro. Pagājušajā gadā uzņēmums strādājis ar 930 eiro zaudējumiem, bet vēl gadu iepriekš zaudējumi bija 1731 eiro.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē