KAS IR INFRASARKANAIS STAROJUMS? Aktuālie padomi

KAS IR INFRASARKANAIS STAROJUMS?

Pirmdiena, 10 decembrī, 2018

Katra infrasarkanā paneļa sildītāja galvenā iezīme ir tālais (FAR) infrasarkanais sildelements. Tas darbojas tāpat kā klasiskā plīts, tas ir ķermenis ar augstāku temperatūru, kas ar elektromagnētiskā starojuma palīdzību nodod enerģiju ķermenim ar zemāku temperatūru. Mēs galvenokārt izmantojam trīs dažādus infrasarkano staru veidus: tuvie infrasarkanie viļni, vidējie infrasarkanie viļņi un FAR (tālie) infrasarkanie vilņi. Parasti tuvais Infrasarkanais vilnis strādā pie augstām kvēldiega temperatūrām virs 1800 ° C.

 

Vidēja viļņa infrasarkanie stars strādā pie kvēldiega temperatūras apmēram līdz 1000 ° C, un FAR (tālie) infrasarkanā viļņa sildītāji strādā daudz zemākā temperatūrā apmēram no 80 ° C līdz 120 ° C. Sakarā ar šo galveno priekšrocību, FAR (tālie) infrasarkano tehnoloģiju plaši izmanto infrasarkanās pirtīs, infrasarkanājās spuldzēs, veselības aprūpes sistēmās, skaistumkopšanas ierīcēs un citās sfērās, kā arī infrasarkano paneļu sildītājos, piemēram, tiem, ko ražo SUNDIRECT. Tā kā sildelementu darbība ir relatīvi zemā temperatūrā, infrasarkanie paneļu sildītāji narada emisiju.
Sakarā ar to, ka infrasarkanais starojums (FAR) darbojas aptuveni 80-120 ° C virsmas temperatūrā, tas rada visērtākos apkures apstākļus, neradot ugunsbīstamības potenciālu. Infrasarkanā paneļa siltuma elementi darbojas relatīvi zemā temperatūrā, un tas nozīmē, ka infrasarkano staru paneļu sildītāji nedod emisiju, putekļus, netīrumus, formaldehīdu, toksisko tvaiku no krāsas pārklājuma u. tml. Tas ir padarījis infrasarkanos paneļu sildītājus ļoti populārus starp cilvēkiem ar smagām alerģijām un vairāku ķīmisko vielu jutīgumu. Vairāki pētījumi ir pierādījuši, ka infrasarkano staru paneļu sildītāju lietošana ir izdevīga tādu hronisku veselības problēmu ārstēšanā kā augsts asinsspiediens, sastrēguma sirds mazspēja un reimatoīdais artrīts.

KAPĒC JĀIZVĒLAS  INFRASARKANIE PANEĻU SILDĪTĀJI?

Infrasarkanie paneļu sildītāji izstaro ļoti lielu siltuma attiecību pret starojuma siltumu. Tas ir uz tā paša viļņa garuma, kā veselīgais saules starojums. Infrasarkanie paneļi silda objektus, nevis gaisu (tas ir tas, ko rada konvekcijas siltums), tādējādi radot vislabāko un visaugstāko siltuma sajūtu. Salīdzinot ar konvekcijas sildītājiem,tie nerada gaisa plūsmu, un tādēļ telpā nerodas putekļi vai paaugstināts mitrums, izmantojot infrasarkano staru paneļu sildītājus, tie rada tīru un veselīgu gaisa klimatu telpā. Infrasarkanie paneļu sildītāji tieši silda visus priekšmetus vai ķermeņus savā uzstādīšanas diapazonā, tas nozīmē, ka siltums tiek uzglabāts daudz ilgāk, tādējādi panākot enerģijas ietaupījumu.Izmantojot sildītāju ar termostatu, kad tiek sasniegta vēlamā telpas temperatūra, sildītājs automātiski izslēgsies!
Infrasarkanie paneļu sildītāji ir kompakti, pie nepieciešamības, ātri pārvietojami un var tikt integrēti, lai nodrošinātu citu funkciju, piemēram, spogulis vannas istabā un tas ir perfekts risinājums, jo novērš spoguļa kondensātu, kā arī telpā nerodas pelējumi no mitruma. Neraugoties uz iespēju iegādāties gāzes, eļļas vai cita veida sildītājus, mēs iesakām izmantot elektriskos infrasarkanos paneļu sildtjus mājās,birojos un citas telpas, jo paneļu uzstādīšanā nav nepieciešams integrēt cauruļvadu vai degvielas uzglabāšanas iekārtas. Infrasarkanos sildītājus arī var novietot uz sienām vai griestiem un tiem nav nepieciešamā tehniskā apkope.

Vairak informācijas;https://www.sundirect.lv

Laimonis Klaperis @spt_dizains
Valdes loceklis
6 gadu 1 mēnesis 8 dienu portālā
Bija online 16 oktobrī 23:25
Meklētājs būvniecības nozarē