Nekustamā īpašuma darījumu rekordi Ķekavas novadā Ziņas

Nekustamā īpašuma darījumu rekordi Ķekavas novadā

Otrdiena, 4 decembrī, 2018

Ķekavas novada nekustamā īpašuma tirgū dominē savrupmāju zemes iegāde.

Pērn notikuši 270 darījumi. Dārgākā savrupmāju zeme pārdota Katlakalnā, sasniedzot teju 40 eiro/m2 ar kopējo darījuma summu 110 000 eiro, biznesa portālam db.lv pastāstīja nekustamā īpašuma eksperti. 

«Vērā ņemama ir savrupmāju iegādes intensitāte, un šajā segmentā ievērojamākais ir teju miljonu eiro vērtais darījums. Šis īpašums atrodas skaistā Daugavas krastā, ar lielu telpu un zemes platību. Savukārt, darījumi ar viszemāko pārdošanas cenu notikuši dārzu saimniecību rajonos. Protams, jāmin arī interese par dzīvokļu iegādi un jaunu projektu attīstība Baložos,» komentē Anita Feldmane, VAS «Valsts nekustamie īpašumi» eksperte.

Viņa gan norāda uz to, ka «Rail Baltica» plāni un valsts galvenā autoceļa projekta «E67/A7 Ķekavas apvedceļš» īstenošana «dažu labu privātmājas mežmalu var pārvērst par ceļmalu vai dzelzceļa trasi».

Pēc Ķekavas novada pašvaldības Būvvaldes sniegtās informācijas, 2017.gadā bija izsniegtas 170 būvatļaujas ēku būvniecībai, savukārt līdz 2018. gada 6. novembrim izsniegtas jau 154 būvatļaujas, kā rezultātā secināms, ka novadā ir stabila aktivitāte jaunu dzīvojamo ēku būvniecības jomā.

«Septiņu gadu laikā ir teju dubultojies reģistrēto bērnu skaits Ķekavas novadā, kas pašvaldībai liek rosīties skolu, bērnudārzu un sporta centru nodrošināšanā,» norāda A. Feldmane.

«Dzīvokļi ir pieprasīti un arī tirgus cenas neatpaliek no cenām, ko prasa dažos Rīgas mikrorajonos. Tas saistīts ar lielo pieprasījumu,» aktivitāti Ķekavas novada nekustamā īpašuma tirgū raksturo Edgars Priede, SIA «City Real Estate» nekustamo īpašumu speciālists.

Ķekavas novadā nav izplatīti īres piedāvājumi, jo dzīvojamie īpašumi galvenokārt tiek iegādāti ģimeņu vajadzībām.

«Komercobjektu darījumu vidē ir mērena aktivitāte. Nekustamā īpašuma tirgus aug dzīvojamā fonda ietekmē, kas nodrošina lielāko darījumu apjomu, praktiski neattīstās ražošanas, noliktavu sektors,» komentē A. Feldmane.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši 8 dienu portālā
Bija online 27 minūtes pirms
Meklētājs būvniecības nozarē