Ziņas

"Rīgas piena kombināts" ražošanas cehā plāno izveidot īpašu vietu ražošanas procesa apskatei

Pirmdiena, 3 decembrī, 2018

Rīgas pilsētas būvvalde ir izsniegusi būvatļauju piena pārstrādes uzņēmuma "Rīgas piena kombināts" siera ceha pārbūvei - galerijas izbūvei uzņēmuma ražotnē Bauskas ielā 180, liecina būvvaldes informācija.

"Rīgas piena kombinātā" aģentūrai LETA skaidroja, ka būvatļaujas saņemšana ir neatņemams un vienlaikus arī formāls process, kas ir saistīts ar "Food Union" svaigā piena produktu izcilības centra izveidi. Komentējot galerijas izbūvi, kompānijā norādīja, ka izcilības centrā plānots izveidot īpašu vietu, no kuras uzņēmuma viesi varēs ērti apskatīties ražošanas procesu.

Kompānijā pagaidām neatklāja plašāku informāciju par projektu, norādot, ka detalizētāka informācija par galeriju sekos brīdī, kad noslēgsies tās būvniecības darbi.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka līdz 2020.gadam "Food Union" plāno investēt vairāk nekā 11,1 miljonu eiro svaigo piena produktu izcilības centra izveidē. Projekta mērķis visu ražošanu Rīgā koncentrēt jaunā un ar modernām iekārtām aprīkotā ražošanas cehā, tādējādi stiprinot "Food Union" līderpozīcijas inovatīvu produktu izstrādē un ļaujot paplašināt piedāvāto produktu klāstu.

"Rīgas piena kombināts" pagājušajā gadā strādāja ar 81,121 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 0,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga vairākkārt - līdz 1,124 miljoniem eiro.

"Rīgas piena kombināts" ir reģistrēts 1991.gadā. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir "Food Union Holding (CY) Public Company Limited". "Food Union" ietilpst "Rīgas piensaimnieks", kā arī "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens", saldējuma ražotājs "Premia" Igaunijā, uzņēmumi "Premier Is" un "Hjem Is" Dānijā, "Isbjrn Is" Norvēģijā, "Alpin57Lux" Rumānijā, "Ingman Ice Cream" Baltkrievijā. Koncerna lielākais akcionārs ir Krievijas uzņēmējs Andrejs Beshmeļņickis.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē