Pagaidām nav skaidrs, cik ilgu laiku prasīs degušā Kalnciema ielas grausta minimāla sakārtošana Ziņas

Pagaidām nav skaidrs, cik ilgu laiku prasīs degušā Kalnciema ielas grausta minimāla sakārtošana

Sestdiena, 1 decembrī, 2018

Pagaidām vēl nav skaidrs, cik ilgu laiku prasīs nesen Rīgā, Kalnciema ielā 2B, degušā grausta minimāla sakārtošana, demontējot tā bīstamās daļas, aģentūrai LETA sacīja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Departamenta un Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvji namu šodien apsekoja, lai pārliecinātos par tur notiekošajiem darbiem. Īpašnieku nolīgtie būvnieki tiešām esot ieradušies un sākuši demontēt ēkas bīstamās daļas, taču darbi tiekot veikti tikai ar tehnikas palīdzību no ārpuses, bet iekšpusē uzturēties esot bīstami. Arī ugunsdzēsēji visus dzēšanas darbus veica tikai no ēkas ārpuses.

Departaments uzticējis īpašniekiem demontēt brīvi stāvošos ēkas dūmeņus, demontēt ēkas rietumu daļas sienas fragmentu virs sestā stāva pārseguma, kā arī demontēt jumta konstrukciju un segumu, kas sagāzies un balstās uz sestā stāva pārseguma. Tāpat īpašniekiem uzticēts demontēt nenostiprinātos elementus, tajā skaitā, brīvi stāvošus ķieģeļus jumta dzegas daļā un citur, skārda jumta un koka konstrukciju detaļas, mūru nosegelementus un lietusūdens novadīšanas sistēmu elementus.

Pamatojoties uz departamenta lēmumu, Rīgas pilsētas Būvvalde ir uzdevusi īpašniekam sagatavot būvdarbu veikšanas projektu, kurā jānorāda secība, kādā darbi tiks veikti, kāda tehnika un kur tiks novietota, kā arī kāda būs gan tehnikas, gan cilvēku kustības organizācija gar ēku. Tāpat būvniekiem jānodrošina brīdinājuma zīmju izvietošana.

Gailīte atzina, ka patlaban vēl esot grūti prognozēt, cik ilgi šie demontāžas darbi varētu ilgt, jo tos sarežģī gan nama stāvoklis, gan laikapstākļi. Arī atzinumu par to, vai nams nav bīstams apkārtējiem, varēšot sniegt tikai pēc bīstamo daļu demontāžas.

Ierēdne informēja, ka departaments joprojām strādā pie Rīgas domes lēmuma izstrādāšanas, kurā tiks atrunāti termiņi, cik ilgā laikā jāizstrādā nama atjaunošanas projekts, jāveic ēkas konstrukciju iekonservēšana un citi darbi.

Kā ziņots, Kalnciema ielā 2B degušā grausta īpašnieki 29.novembrī sākuši nama bīstamo daļu demontāžu.

Sešstāvu graustā Rīgā, Kalnciema ielā 2b, blakus Raņķa dambim, ugunsgrēks izcēlās naktī uz 25.novembri.

Ēkas Kalnciema ielā īpašnieks kopš šā gada 18. septembra pastarpināti caur SIA "K2B" un vēl vienu Latvijas firmu ir igauņu uzņēmums "Tradesman EU", kura juridiskā adrese reģistrēta Igaunijas nekustamo īpašumu projektu attīstīšanas un finansēšanas kompānijas "Novira Capital" biroju ēkā "Novira Plaza", Tallinā.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē