Skonto Prefab uzsācis darbus 15 miljonus eiro vērtā daudzdzīvokļu nama projektā Zviedrijā Ziņas

Skonto Prefab uzsācis darbus 15 miljonus eiro vērtā daudzdzīvokļu nama projektā Zviedrijā

Otrdiena, 30 oktobrī, 2018

«Skonto Group» uzņēmumums «Skonto Prefab» uzsācis projektēšanas, ražošanas un montāžas darbus projektā KV BALTIC, kas atrodas Brommā, Zviedrijā. Līguma kopējā summa ir vairāk nekā 15 miljoni eiro, savukārt to pabeigt paredzēts līdz 2020. gada jūnijam, informē uzņēmumā.

Projekta ietvaros tiek būvētas sešas dzīvojamās ēkas un bērnudārzs ar kopējo platību lielāku par 75 000m2, izbūvējot arī 350 dzīvokļus. Katrai mājai tiek veidota atšķirīga ārējā fasāde, bet augstākajai no daudzdzīvokļu ēkām ir 14 stāvi.

«Raugoties no apgrozījuma un projekta montāžas termiņa viedokļa, šis ir lielākais projekts »Skonto Prefab« uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē. Paredzams, ka projekts ne vien būtiski ietekmēs »Skonto Prefab« kopējo apgrozījumu, bet arī ražošanas jaudu, kā arī projektēšanas un montāžas komandas noslodzi,» prognozē Mārtiņš Ķeņģis, «Skonto Prefab» izpilddirektors un valdes loceklis.

Paredzēts, ka «Skonto Prefab» projektēs nesošās konstrukcijas – saliekamo dzelzsbetonu un metālkonstrukcijas, kas paredzētas sešām dzīvojamām ēkām ar divstāvu autostāvvietu. Paralēli projektēšanai «Skonto Prefab» plāno arī 46 000 m2 sienu un 43 000 m2 filigrānu pārsegumu ražošanu. Kad daļa no produkcijas būs saražota, uzņēmums uzsāks piegādes un montāžas darbus.

Skonto grupas uzņēmums «Skonto Prefab» jau vairāk nekā 10 gadus darbojas kā būvniecības pakalpojumu sniedzējs saliekamajām dzelzsbetona, metāla un krustām līmētām masīvkoka (CLT) konstrukcijām. Šobrīd uzņēmums veic dzelzsbetona un metāla konstrukciju piegādes galvenokārt lielos objektos Skandināvijas valstīs. 2018. gadā uzņēmums strādā ar 50 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 43% vairāk nekā gadu iepriekš.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē