Nianses, kas mājoklī ieviesīs rudens sajūtu Aktuālie padomi

Nianses, kas mājoklī ieviesīs rudens sajūtu

Svētdiena, 14 oktobrī, 2018

Nomaini spilvenus

Vasaras laikā interjerā lieliski iederas spilveni un segas ar glītiem ziedu un lapu rakstiem, taču rudenī šīs tēmas vienkārši neiederas. Ja, mainoties gadalaikiem, mainās arī garderobe, tad kāpēc gan nenomainīt spilvenu un segu ārieni? Ietērp dekoratīvos spilvenus mīkstās un pūkainās spilvendrānās vai izvēlies oranžas, brūnas un sudraba krāsas spilvendrānas. Tāpat ņem vērā sezonai atbilstošos materiālus – nomaini gaisīgu kokvilnu pret aitādu, samtu, vilnu vai filcu.

 

Izklāj košu paklāju

Pelēkai krāsai ir savs šarms, bet laikā, kad tā ņem virsroku, labāk izvēlēties krāsainus mājas dekorus. Tas attiecas arī uz paklāju. Krāsains paklājs telpā radīs siltu, aicinošu atmosfēru, it īpaši to varēs izjust brīdī, kad mainās gadalaiki, proti, lapas sāk krāsoties, bet vakari pienāk daudz vēlāk.

 

Izgaismo istabas ar lampiņām un svecēm

Viens nu ir skaidrs – lampiņu virtenes un sveces nav domātas tikai Ziemassvētkiem. Radi rudenīgi romantisku noskaņu un izkārto lampiņu virteni gar logiem, spoguli vai gar sienu. Lampiņas dos papildu gaismu tumšajos rītos, bet vakarā, kad gaisma lēnām pazudīs, tās uzlabos omu. Tas pats attiecas uz svecēm un laternām.

 

Izveido lapu virtenes

Izmanto rudens priekšrocības un izgatavo lētu, bet greznu mājas dekoru. Vasarā telpas izgrezno ziedi, bet rudenī tās ir košās lapas. Sāc vākt lapas jau šodien, kamēr tās vēl zaļas, un ik pēc dažām dienām papildini kolekciju. Lapas vari nospiest un fotorāmītī izveidot to pakāpenisku pāreju – sākot no zaļākās, beidzot ar tumšākajām. Tāpat lapas var savērt virtenēs un izveidot neaizmirstamu mājokļa rotājumu. Izmanto arī citus augus – izliec vāzēs koku zarus ar palikušajām ogām vai izveido kompozīcijas no kaltētajiem ziediem.

 

Izgaismo virtuvi

Gaismas zem virtuves skapīšiem padara virtuvi daudz pievilcīgāku vakaros, kas rudenī mēdz pienākt visai agri. Šoruden apsver domu nomainīt vai papildināt esošās virtuves virsmu lampas.

 

Neaizmirsti sedziņu

Kas gan ir rudens bez siltas un ērtas segas? Papildini guļamistabas interjeru ar jaunu un izteiksmīgu segu. Maini vasaras pasteļkrāsas pret košām un siltām krāsām, kas telpās ieviesīs rudens atmosfēru. Izvēlies sinepju dzelteno krāsu, kas acumirklī atdzīvinās neitrālu guļamistabu.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 28 dienu portālā
Bija online 10 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē