Nezūdoša vērtība: interjera dizains zelta krāsās Interjers

Nezūdoša vērtība: interjera dizains zelta krāsās

Otrdiena, 9 oktobrī, 2018

Zelts ir mūžīgs, interjerā tas nekad neiziet no modes. Šis ir unikāls metāls ar neatkārtojamu krāsu un spīdumu, kas tiek asociēts ar cēlumu un luksu. Zelts simbolizē spēku, veselību, bagātību un greznību. Kā dārgmetāls, tas atspoguļo izcilību un slavu, bet pārlieku daudz zelta tiek asociēts ar maldināšanu, mazvērtību un alkatību.

Varbūt, kādam liksies pārāk ambiciozi izmantot šo dārgmetālu interjerā, bet ar pareizu pieeju un mēra sajūtu, var sasniegt pārsteidzošus rezultātus. Nekas nespēj telpu padarīt vēl dzīvīgāku un dārgāku kā zelta aksesuāri un krāsas.

 

Nedaudz zelta akcentu interjerā runā par saimnieka raksturu un vērtībām. Tam piemīt eksotiska kvalitāte. Lieliski saskan pārī ar baltu un melnu krāsu. Kopā ar baltu krāsu simbolizē sievišķību un maigumu savukārt pārī ar melnu- vīrišķību un dramatiskumu. Tik pat bagāts un elegants salikums veidosies pārī ar bordo, tumši sarkanu, zilu un zaļu krāsu.

Zelts virtuvē

Agrākos laikos virtuve kalpoja tikai sadzīviskos nolūkos, mūsdienās, tā ir kļuvusi par galveno mājas daļu, kurai ir nepieciešams attiecīgs interjers- moderns un funkcionāls. Šobrīd modē lakonisks stils, kam raksturīgas gludas fasādes ar nemanāmiem rokturiem.

Zeltu virtuvē var izmantot rokturiem, lustrām, fasādes durtiņām, kājiņām un citiem virtuves piederumiem. Populārākie krāsu salikumi: balts, tumši brūns un melnīgsnējs ar zelta akcentiem.

Zelts vannas istabas dizainā

Zelts vannas istabai ļoti piestāv. Dārgu un elegantu interjera dizainu var panākt, piemēram, izmantojot lielu spoguli apzeltītā rāmī vai izlietnes zonā zeltītas sienas flīzes. Ja vannas istaba ir maza, tad vēlams izvēlēties baltas flīzes ar zelta akcentiem, turpretī, ja telpa ir lielāka, tad var izvēlēties tumšākus toņus, kā pelēku, melnu, brūnu apvienojumā ar zeltu.

Zelts viesistabā

Zelta krāsa ir ideāls papildinājums viesistabas interjeram. Tā kā dzeltenā krāsa ir emocionālā ziņā tuva zelta krāsai, tā lieliski iederēsies viesistabā, jo asociējas ar sauli un prieku, līdz ar to telpā viegli vedīsies sarunas un radoši procesi. Interjerā zelta toņi piedod siltumu un tajā pašā laikā kontrastu, īpaši izceļ un pasvītrojot melno un balto toni.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 29 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē