7 praktiski padomi sienu krāsošanā: Soli pa Solim Aktuālie padomi

7 praktiski padomi sienu krāsošanā: Soli pa Solim

Svētdiena, 7 oktobrī, 2018

Ir teiciens: „Labāk septiņreiz nomērīt un vienreiz piegriezt nekā vienreiz nomērīt un …”, jūs droši vien nojaušiet iznākumu?

Tāpēc šoreiz parunāsim par sienu krāsošanu un, lai nesanāk kā senā teicienā, septiņreiz pārkrāsot, aplūkosim praktiskus padomus, kas soli pa solim palīdzēs šo uzdevumu veikt raiti un kvalitatīvi.

 

1. Sāk ar to, ka pārbauda vai ir visi nepieciešamie piederumi, lai veiktu krāsošanas darbus. Rullīši un otas acīmredzami būs šajā sarakstā. Lietpratēji kvalitatīvākai krāsošanai iesaka izmantot krāsu veltnīšus, kas izgatavoti no aitas vai makslīgajām šķiedrām.

 

2. Nākamais solis ir darba vietas sagatavošana. Ja strādā ar nepilošu krāsu, pietiek, ja aplīmē tikai grīdlīstes, citos gadījumos papildus noklāj avīzes vai veikalos nopērkamu, šim nolūkam paredzētu plēvi. Ja istabā atrodas mēbeles, tās ieticams sabīdīt telpas centrā un pārklāt ar plēvi.

 

3. Kad visi nepieciešamie piederumi ir pa rokai un darba vieta ir sagatavota, tad ir jāpārbauda pamatu izturība. Jānovērtē sienas un jānovērš esošie defekti. Ja sienas ir bijušas pakļautas daudz taukiem vai netīrumiem, vispirms tās nepieciešams nomazgāt. Savukārt, ja radušās plaisas vai ieplīsumi, tie ir jāpielīdzina ar špakteles masu. Tikai pēc tam, kad sienas ir apstrādātas, var sākt krāsošanu.

 

4. Jārēķinās ar to, ka krasošanas procesā var būt nepieciešamas 3 kārtas. Jo īpaši, ja plāno kardināli mainīt krāsu toni. Pirmā kārta tiek saukta par gruntējumu. To lieto, lai nolīdzinātu sienas virsmu. Tādējādi tiek ekonomēta krāsa, jo sienas nelīdzenumi uzsūc vairāk krāsas kā līdzena. Parējās divas kārtas ir domātas perfektam sienas krāsojumam.

 

5. Krāsu vanniņā jālieto nedaudz krāsas, jo pārāk daudz krāsas var apkalst, kamēr paspēj to izlietot. Ar rullīti krāsu nepieciešams izlīdzināt pirms tā pārklājas ar matētu virskārtu (respektīvi apžūst). Šī tehnika nodrošinās līdzenu un vienmērīgu krāsas klājumu.

 

6. Krāsošanu sākam no stūriem un apmalēm. Tā kā šajā vietā nevar izmantot lielo krāsu rullīti, izmantojam plakano otu. Kad apmaļu un stūru zonas ir nokrāsotas, tad ņem talkā krāsu rullīti. Vispirms jākrāso slīpi, veidojot krusteniskas joslas, pēc tam izlīdzina krāsojumu, veicot horizontālas un vertikālas kustības. Šadā veidā var iegūt vienmērīgu krāsojumu.

 

7. Visbeidzot, kad sienas ir nokrāsotas, obligāti jāparupējas par atvērtiem logiem, lai telpa vēdinātos. Ja ir iespēja, var izmantot lielos fēnus, ātrakai krāsas žūšanai. Kad sienas ir apžuvušas, tad ir īstais laiks ievērtēt veikumu.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 1 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē