Preiļu muižas parka vārtu restaurācijā ieguldīs 15 601 eiro Ziņas

Preiļu muižas parka vārtu restaurācijā ieguldīs 15 601 eiro

Svētdiena, 7 oktobrī, 2018

Preiļos tiks atjaunoti muižas parka vārti no Daugavpils ielas puses, un restaurācija izmaksās 15 601 eiro, aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldības pārstāve Jolanta Upeniece.

Pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldi par finansējuma piešķiršanu restaurācijas darbiem muižas vārtiem. Pašvaldībai piešķirtais finansējuma apmērs ir 8000 eiro.

Izvēloties ekonomiski izdevīgāko piedāvājumu tirgus izpētē, darbu pašvaldība lēmusi uzticēt SIA "Preiļu celtnieks", kas apņēmusies restaurācijas darbus veikt par 15 601 eiro. Summā iekļauti vārtu stabu atjaunošanas darbi, kā arī restaurācijas apmācības meistarklases organizēšana.

Veiksmīgai projekta realizācijai papildu nepieciešamos līdzekļus 7601 eiro apjomā deputāti lēma piešķirt no nekustamā īpašuma ieņēmuma nodokļu pārpildes.

Preiļu muižas apbūve ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Arī katrs elements atsevišķi - pils, kapela, stallis, vārti, vārtsarga namiņš, parks - ir valsts nozīmes arhitektūras pieminekļi.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē