Sākts darbs pie Preiļu muižas kompleksa un parka attīstības koncepcijas izstrādes Ziņas

Sākts darbs pie Preiļu muižas kompleksa un parka attīstības koncepcijas izstrādes

Piektdiena, 9 martā, 2018

Preiļu novada domē ir sākts darbs pie Preiļu muižas kompleksa un parka attīstības koncepcijas izstrādes, aģentūru LETA informēja Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Darba gaitā tiks veikta arī iedzīvotāju anketēšana un aptaujas datu analīze.

Preiļu muižas kompleksa un parka attīstības koncepcijas izstrādes vadītāja Sanda Čingule-Vinogradova pastāstīja, ka pašvaldībai ir svarīgs iedzīvotāju viedoklis par parka nozīmi vietējā sabiedrībā. Ar aptaujas palīdzību iedzīvotāji un ikviens interesents var palīdzēt labāk izprast vēlamo muižas kompleksa un parka attīstības gaitu.

Jau vēstīts, ka Preiļu novada domes izsludinātajā atklātajā konkursā par tiesībām veikt Preiļu pils fasādes vienkāršotu atjaunošanu uzvarējusi pilnsabiedrība "ReRe Meistari - Būve". Preiļu pilsfasādes vienkāršotu atjaunošanu iepirkuma uzvarētājs apņēmies veikt par 477 293 eiro.

Preiļu pils fasādes vienkāršota atjaunošana tiek īstenota Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) specifiskā atbalsta mērķa "Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus" projektā "Rīteiropas vērtības".

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas