Mazi, taču efektīvi padomi mājas interjera atsvaidzināšanai Aktuālie padomi

Mazi, taču efektīvi padomi mājas interjera atsvaidzināšanai

Sestdiena, 15 septembrī, 2018

Iestājoties rudenim, tas, kā jūtamies savā mājoklī, ir īpaši svarīgi, jo vasaras vakaru pastaigas nomainīs dīvāns un filma vai grāmata. Tas nozīmē, ka vairāk laika pavadīsim mājās un par prioritāti kļūst siltums un mājīgums. Tādēļ, lūk, esam sagatavojuši dažus padomus par to, kā ar dažādu aksesuāru palīdzību atsvaidzināt tavu mājokļa interjeru.

Ienes interjerā gadalaikus

Izvēloties apģērbu, tā toņus mēdzam pieskaņot gadalaikam – līdzīgi varam darboties arī ar interjera akcentiem. Iespaidojies no tā, kas notiek aiz loga, un ienes šīs sajūtas arī mājās. Kad laukā valda rudenīgi drēgnais laiks, mājā siltumu un mājīgumu palīdzēs radīt sveces. Izvēlies tās rudenim piemērotajos oranžajos vai sārtajos toņos. Veido rudenīgas kompozīcijas, iekļaujot tajās dabas veltes, piemēram, ozolzīles, kastaņus, krāsainās kļavu lapas un mazos dekoratīvos ķirbīšus.

Spilveni – krāsu un rakstu pieskārieni

Spilveni ir vienkāršākais veids, kā telpā ieviest jaunas sajūtas un toņus. Spēlējies ar krāsām, rakstiem un faktūrām. Bieži vien visnetipiskākās kombinācijas negaidīti kļūs par lielisku papildinājumu viena otrai, īpaši, ja tava mājokļa sienas ir neitrālos toņos. Piemēram, viena no savdabīgām, taču ļoti veiksmīgām kombinācijām ir tirkīza zilais un plūmju tonis, kas kopā veido negaidīti veiksmīgu interjera akcentu.

Pievērs uzmanību grīdai

Pastāv mīts, ka paklājs mūsdienās ir novecojis interjera elements. Ne gluži – tas var būt lielisks papildinājums tava mājokļa interjerā. Paklājs pildīs praktiskas funkcijas, vienlaikus radot komfortablu un patīkamu vidi. Tas ne tikai sildīs pēdiņas, bet arī vizuāli radīs telpā siltumu un mājīgumu. Nebaidies izvēlēties košu vai rakstainu paklāju, tas var kalpot kā lielisks istabas akcents. Jāpiebilst, ka paklājs ar diagonālu rakstu radīs telpā iespaidu, ka tā ir plašāka.

Dekori uz sienām

Lai papildinātu telpas interjeru, pieliec pie sienas spoguli vai fotogrāfijas. Spogulis piešķirs istabai interesantāku izskatu, reizē vizuāli to padarot arī plašāku. Nebaidies rāmi izvēlēties vai nokrāsot spilgtākā tonī, ļaujot tam kļūt par istabas centrālo akcentu.

Vēl viens lielisks veids, kā atsvaidzināt istabas interjeru, ir izveidot tajā ģimenes foto galeriju. Aizpildi tukšo vietu pie sienas ar skaistām atmiņām! Izvēlies foto rāmjus pēc sirds patikas. Spēlējies ar krāsām, formām un stiliem, tādējādi iegūstot interesantāku skatu. Atceries, ka rāmis baltā krāsā atsvaidzinās istabas interjeru.

Dažus padomus, kā izvietot foto rāmjus pie sienas, vari apskatīt šeit.

Aromāts kā punkts uz ”i”

Māju sajūtu rada arī tās aromāts. Kad mājoklī esi ieviesusi jaunus dizaina elementus un interjeru papildinājusi, vēl nepieciešami pēdējie pārmaiņu pieskārieni mazai svētku sajūtai. Tu noteikti vari izvēlēties aromātiskās sveces vai eļļas, bet, ja neesi smaržīgo sveču vai aromātisko eļļu piekritēja, ienes telpā dabīgas smaržas. Piemēram, ieber nelielā trauciņā kafijas pupiņas, uzliec tām virsū visparastāko tējas sveci. Svecei degot, iesils arī kafijas pupiņas, tādējādi izgarojot patīkamu kafijas aromātu. Ja izmantosi aromātisko sveci ar vaniļas aromātu, gaisā virmos franču vaniļas un kafijas smarža.

Baltā, melnā, krāsainā – arī veļu šķirot var ar šiku!

Apģērba šķirošana pirms mazgāšanas nav sarežģīts process. Ikdienas skrējienā veļas šķirošana dzīvi padarītu krietni ērtāku, turklāt tas ir labs veids, kā mājokļa interjeram piešķirt odziņu.

Viss, kas tev nepieciešams, ir izveidot paaugstinājuma plauktu savai veļas mazgājamai mašīnai un novietot zem tā grozus, kastes vai bļodas. To darot, liec akcentu uz krāsām, materiāliem, rakstiem, kādus izvēlies savas veļas glabātuvēm. Ja novietnēm vietu mainīt negrasies, vari ar krāsu un smalku otu izveidot uzrakstu, kāda veļa atrodas konkrētajā grozā vai kastē. Tas būs praktisks un vizuāli baudāms papildinājums mājokļa interjeram.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 7 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē