Top-5 par pieciem pašiem dārgākajiem oficiāli tirgotajiem Latvijas dzīvokļiem Ziņas

Top-5 par pieciem pašiem dārgākajiem oficiāli tirgotajiem Latvijas dzīvokļiem

Svētdiena, 9 septembrī, 2018

Pirmo vietu 2018. gada Top-5 ieguvis jaunais un graciozais dalībnieks – penthaussklubu projektā Villa Milia, kurš tiek būvēts Dzintaru prospektā, Jūrmalas kāpu zonā. Tam jābūt pilnīgi pabeigtam līdz 2018.gada beigām. Šis dzīvojamais īpašums atrodas trešajā stāvā, jūras pusē, tā dzīvojamā platība pārsniedz 400 kvadrātmetrus, un tam ir tikpat plaša terase, no kuras paveras skats uz Rīgas līci. Jaunais īpašnieks savā īpašumā iegūs plašu viesistabu ar ēdamzāli, četras plašas guļamistabas (katrai ir atsevišķa vannasistaba), darba kabinetu, atpūtas istabu un saimniecības telpas. Iekštelpu griestu augstums sasniedz 3,6 metrus. Pašlaik pieteiktā cena šiem pašiem dārgākajiem apartamentiem Latvijā ir gandrīz 6 miljoni eiro.

 

Otrajā turīgāko pircēju reitinga pozīcijā ir nokļuvis vēl viens jaunpienācējs – dzīvoklis nesen izremontētajā vēsturiskajā namā Vecrīgā, Grēcinieku ielā 26. Tas ir divlīmeņu dzīvoklis, izvietots XVIII gadsimta ēkas augšējos stāvos − ceturtajā un piektajā. Šī elitārā piedāvājuma platība ir 389 kvadrātmetri.

Dzīvokļa pirmajā līmenī atrodas priekšnams, dzīvojamā zona, kas apvienota ar virtuvi un ēdamzāli, iebūvētais bārs, atpūtas telpa, kabinets, viesu sanitārais mezgls un vannasistaba, kā arī divas āra terases. Stāvu augstāk iekārtota spa zona ar pirti, masāžas dušām un vannu. Šajā līmenī vēl ir divas guļamistabas (katrai ir sava vannasistaba). Iespēju uzklāt galdu šā dzīvokļa otrajā stāvā atvieglo iekštelpās iemontētais lifts. Pilnīgi aprīkots, mēbelēts, ar bezvadu Bang & Olufsen akustisko sistēmu, elegantu un profesionālu Gaggenau virtuvi ar interjera dizaina priekšmetiem; šī īpašuma tirgošanas cena pārsniedz 3,5 miljonus eiro.

 

Trešo vietu Top-5 ieņem galvaspilsētas trīslīmeņu dzīvoklis piektajā, sestajā un septītajā stāvā, Pumpura ielā 5. Iepriekšējos gados tas nemainīgi bija žurnāla m2pirmajā pieciniekā, taču ar ievērojami augstāku cenu – vairāk par 4 miljoniem eiro. Šobrīd piedāvājums precizēts atbilstoši tirgus reālajai vērtībai – līdz 3,5 miljoniem eiro. Piedāvātais 600 kvadrātmetrus plašais dzīvoklis pievērš uzmanību ar savu dekoru, lielo viesistabu, kuras griestu augstums sasniedz 10 metrus, atsevišķu kamīnzāli, četrām guļamistabām, biljarda zāli un bibliotēku. Dzīvoklī ir privāts darba kabinets ar ozolkoka apdari, sauna un pilnvērtīga virtuve.

 

Jūrmalas projekta LEGEND penthauss Villā Dietrich, kurš atrodas Bulduru prospektā 17. Komplekss LEGEND ir pastāvīgs jaunās informācijas piegādātājs par pašiem dārgākajiem dzīvokļu darījumiem. LEGEND populariāti nosaka tā atrašanās 100 metru attālumā no jūras, tam ir savs spa centrs ar baseinu, ka arī privātā pludmale. Turklāt tā apsaimniekošanas pakalpojumi un conciergerie serviss tiek vertēti kā vislabākie mūsu valstī.

Tieši šim attīstītāju kompānijas R.Evolution kompleksam pieder pēdējo gadu rekords: 2016.gadā vienu no LEGEND apartamentiem nopirka par 2,17 miljoniem eiro. Bet jau 2018.gadā cits klients apvienoja divus apartamentus vienā mājoklī, kopā samaksājot par to 1,5 miljonus eiro. Pašreizējā mūsu reitinga dalībnieku 4.vietas ieguvējs – projekta LEGEND penthaus īpašums – kopējā platība ir 371 kvadrātmetrs, no kuriem 143,3 kvadrātmetri ir terase. Apartamentos ir plaša viesistaba, kas apvienota ar ēdamzāli, atsevišķa virtuve, trīs guļamistabas, trīs vannasistabas un tualete viesiem, darba kabinets, garderobe un samniecības telpas. Kompānija R.Evolution žurnālam m2 un portālam varianti.lv ir paziņojusi, ka šis dzīvojamais nekustamais īpašums pieejams par 2,7 miljoniem eiro.

2,7 miljoni eiro tiek prasīti arī par respektablu galvaspilsētas dzīvokli renovētajā vēsturiskajā, 1906 .gadā būvētajā namā Alunāna ielā 2a. Šī klasiskajā stilā ieturētā nekustamā īpašuma platība ir 388 kvadrātmetri, dzīvoklis atrodas ceturtajā stāvā. Dzīvoklī ir septiņas pilnībā mēbelētas istabas un divi balkoni. Šim īpašumam pieder arī pirmā stāva telpas, kurās iekārtota garāža vairākiem automobiļiem, biljarda zāle un atsevišķas saimniecības telpas.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē