Vērgales pagastā tiks atklāta jaunizveidotā pastaigu laipa līdz jūrai Ziņas

Vērgales pagastā tiks atklāta jaunizveidotā pastaigu laipa līdz jūrai

Trešdiena, 5 septembrī, 2018

6. septembrī Vērgales pagastā svinīgi tiks atklāta jaunizveidotā dēļu klājuma pastaigu taka uz jūru caur kāpu zonu. Iecere īstenota, pateicoties iedzīvotāju balsojumam un uzvarai projektu konkursā “LMT Latvijai” Pāvilostas novadā.Projekts vērsts uz dabas aizsardzību, kā arī kalpo kā vidi saudzējošs paraugs ar audzinošu ietekmi, portālu informēja Pāvilostas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Kurčanova.

Ieceres autori ir Pāvilostas novada, Vērgales pagasta viesu mājas “Laikas” saimnieki Oskars Glezers un Liene Zaļkalne, kuri paši ar savām rokām 1999. gadā viesu namu radījuši, kā arī aizvien turpina paplašināt un pilnveidot to, vienlaikus rūpējoties arī par apkārtējo vidi.

“Mūsu viesu nama lielākā vērtība ir neskartā daba, jūras tuvums, mežs, savdabīgā kāpu zona ar retiem augiem un biotopiem. Vienlaikus šis dārgums prasa arī saudzējošu attieksmi – tas ir īpaši jūtīgs pret izbradāšanu. 2005.gadā gājēju taku jau bijām radījuši par saviem līdzekļiem, bet laika gaitā tā nolietojās. Pieaugošais apmeklētāju skaits veicināja arī jauna celiņa iemīšanu uz jūru, kā rezultātā 2016.gadā uzbūvējām vēl vienu laipu cauri kāpu zonai, lai mazinātu erozijas draudus,” stāsta L.Zaļkalna, norādot, ka projektu konkursa“LMT Latvijai” ietvaros pastaigu laipas pilnībā atjaunotas. 

Atklāšanas pasākums notiks ceturtdien, 6.septembrī, plkst. 13.00 viesu mājas “Laikas” pagalmā. Klātienē piedalīsies arī Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons un LMT pārstāvji. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē