Septembrī Jelgavā sāksies Loka maģistrāles rekonstrukcija Ziņas

Septembrī Jelgavā sāksies Loka maģistrāles rekonstrukcija

Piektdiena, 31 augustā, 2018

Pēc aptuveni divu gadu sarežģītās projekta virzības šā gada septembrī Jelgavā tiks sākti Loka maģistrāles rekonstrukcijas darbi.

 

Šogad darbi notiks posmā no Kalnciema ceļa līdz Bērzu ceļam un posmā no Rubeņu ceļa līdz pilsētas administratīvajai robežai.

No 3.septembra posmā no Rubeņu ceļa līdz pilsētas administratīvajai robežai tiks sākti trases nospraušanas un sagatavošanas darbi, kā arī rakšanas darbi, kuru gaitā paredzēta lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūve, elektroapgādes ārējo tīklu un ielu apgaismojuma izbūve, elektronisko sakaru tīklu izbūve un ielas konstruktīvās kārtas izbūve. Minēto darbu dēļ būvdarbu zonā tiks slēgta daļa brauktuves, divvirziena satiksmes kustība tiks organizēta pa divām sašaurinātām joslām. Gājēju kustība tiks organizēta pa darbu zonai pretējās puses nomali. Esošo pieturu Ziediņu ceļā nodalīs no darbu zonas ar ceļa aprīkojumu, nodrošinot pasažieru drošu piekļūšanu pieturas platformai.

Loka maģistrāles posmā Kalnciema ceļa līdz Bērzu ceļam būvdarbi paredzēti no 10.septembra, tāpat tiks veikti trases nospraušanas un sagatavošanas darbi, pēc kuriem uzsāks lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūvi, ūdensvada tīklu un saimnieciskās kanalizācijas tīklu izbūvi. Kā arī paredzēti elektronisko sakaru, elektroapgādes ārējo tīklu un ielas apgaismojuma izbūves darbi. Abos posmos sabiedriskā transporta maršruts paliks nemainīgs. Loka maģistrāles pārbūves laikā visām iebrauktuvēm tiks nodrošināta iebraukšana un izbraukšana.

Projekta īstenošanas gaitā paredzēts ne tikai atjaunot tranzītielu un izbūvēt četrus apļveida krustojumus, bet arī rekonstruēt inženierkomunikācijas, ielu apgaismojumu, rekonstruēt pārvadu pār dzelzceļu, izbūvēt gājēju un velosipēdistu celiņus, automašīnu stāvvietas, atpūtas vietas ar soliņiem, velostatīviem, atkritumu urnām, atjaunot pieturvietas un pie pilsētas robežas izveidot atpūtas vietu ar karti tūristiem.

Jelgavas pilsētas pašvaldība, piesaistot ES finansējumu nacionālas nozīmes centru integrēšanai Eiropas vienotajā transporta tīklā (TEN-T), rekonstruēs Loka maģistrāli no Kalnciema ceļa līdz pilsētas administratīvajai robežai 4733 metru garumā. Līgumu par šo būvdarbu veikšanu Jelgavas pilsētas dome jūlijā noslēdza ar pilnsabiedrību "RERE vide - Hidrostatyba". Iela iekļaujas perspektīvajā Jelgavas pilsētas Ziemeļu apvedceļā, ko veido Loka maģistrāle, perspektīvais Ziemeļu šķērsojums (pāri Lielupei un Driksas upei) un Atmodas iela.

Sākotnēji Loka maģistrāles pārbūvi Jelgavas pilsētas pašvaldība bija plānojusi realizēt pa 19 599 484,55 eiro, no tiem 12 004 303 eiro - Kohēzijas fonda līdzfinansējums, 564 527,03 eiro - valsts budžeta dotācija pašvaldībām un 7 030 654,52 eiro - Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums. Ņemot vērā iepirkumu konkursa rezultātus, Jelgavas pilsētas domes deputāti lēma par projekta kopējo izmaksu palielināšanu. Atbilstoši konkursa uzvarētāja piedāvājumam šobrīd projekta kopējās izmaksas ir 21 679 350 eiro, no tām 12 004 303 eiro - Kohēzijas fonda līdzfinansējums, 564 527,03 eiro - valsts budžeta dotācija pašvaldībām un 9 110 520 eiro - Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums.

Projektu bijā plānots sākt īstenot jau 2017.gada sākumā, taču pirmais iepirkuma konkurss tika pārtraukts. Jelgavas pašvaldības atkārtoti izsludinātajā iepirkumā par Loka maģistrāles pārbūvi startēja pieci pretendenti, un starpība starp lētāko un dārgāko piedāvājumu sasniedza teju septiņus miljonus eiro. Par uzvarētāju pašvaldība atzinusi personu apvienību "ReRe Vide-Hydrostatyba" ar 17 692 909 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Konkursa rezultātus apstrīdēja konkursa dalībnieki "Igate KT", kā arī SIA "Binders", norādot, ka pa konkursanta nosaukto summu tik plašu rekonstrukciju nav iespējams veikt, turklāt, pēc viņu domām, arī pretendentu uzticamību un pieredzi pašvaldība nav pārbaudījusi, taču sūdzības tika noraidītas, un Iepirkumu uzraudzības birojs deva atļauju pašvaldībai slēgt līgumu ar konkursa uzvarētājiem.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē