Oktobrī moliem jābūt gataviem Ziņas

Oktobrī moliem jābūt gataviem

Sestdiena, 25 augustā, 2018

Atšķirībā no pagājušās vasaras nemitīgajām likstām, kas kavēja sākt Pāvilostas molu pagarināšanu, šogad darbi norit labi, "Kurzemes Vārdam" apgalvo Pāvilostas ostas pārvaldnieks Ronalds Griškēvičs. "Moli ir pilnā garumā uzstādīti. Tagad tikai apdares darbi ir palikuši," viņš saka.

Saskaņā ar līgumu molu pagarināšanai jābūt pabeigtai šī gada oktobrī. "Redzēs, kā atļaus laika apstākļi," uzskata R. Griškēvičs. "Ja arī būs aizkavēšanās, tā būs skaitāma nedēļās, nevis mēnešos. Zemūdens darbus – akmeņu krāvumu veidošanu – nevar strādāt tad, ja ir viļņi, jo tehniku rauj iekšā ūdenī. Izmanto katru brīdi, bet tagad ir sācies vējains laiks. Labi, ka paspēja uzlikt visus betona blokus."

Nekādu tehnisku problēmu, kādas būvniekus vajāja pērngad, tagad neesot, stāsta ostas pārvaldnieks. "Būvuzraudzība visam seko līdzi, darbi tiek veikti saskaņā ar projektu. Cik laika apstākļi atļauj, tik viss notiek." Lai arī moli ir uzstādīti, tie nav pieejami pastaigu mīļotājiem un makšķerniekiem. "Tur ir būvlaukums un kādu laiku vēl būs," saka R. Griškēvičs.

"Kurzemes Vārds" jau rakstīja, ka Pāvilostas molu pagarināšana bija jāveic līdz 2017. gada novembrim, taču rudenī tā dēvētais gadsimta projekts nebija pat sākts. Būvnieks "Kauno tiltai" no Lietuvas gan laika apstākļu, gan piemērotas tehnikas trūkuma dēļ nespēja iegremdēt jūrā veidņus molu pagarināšanai. Pāvilostas novada dome jau apsvēra līguma laušanu, taču nolēma dot būvniekam otru iespēju šogad. Pašvaldībai izdevās vienoties ar Lauku atbalsta dienestu (LAD) par projekta termiņu pagarināšanu. Ar LAD palīdzību projekta īstenošanai piesaistīti 2,99 miljoni eiro. Molu pagarināšanas mērķis ir koriģēt sanešu plūsmas kustību, lai ostas kanāls neaizsērētu un nebūtu periodiski jāpadziļina.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 15 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē