Kā mainīsies Rīgas Centrāltirgus pēc rekonstrukcijas? Ziņas

Kā mainīsies Rīgas Centrāltirgus pēc rekonstrukcijas?

Sestdiena, 4 augustā, 2018

2019. gadā tiks uzsākta Rīgas Centrāltirgus teritorijas rekonstrukcijas projekta īstenošana. Pašlaik norit visi projekta īstenošanai nepieciešamie saskaņošanas darbi, ziņo Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.

 


Rīgas Centrāltirgus publiskā ārtelpa ir kļuvusi nolietota un vizuāli nepievilcīga, kas neveicina mūsdienīga tirgus tēla attīstību. Arī Rīgas Centrāltirgus pagrabos esošās inženierkomunikācijas ir fiziski nolietojušās un pilnvērtīgi nepilda savas funkcijas, tāpēc nozīmīgi ir sakārtot arī Centrāltirgus pamatus.

Būvniecības darbus plānots uzsākt 2019. gadā. Ņemot vērā projekta apjomu, būvobjekts ir sadalīts atbilstoši realizācijas kārtām.

 

Projekta 1. kārtas ietvaros paredzēta kanālmalas pārbūve posmā no Maskavas ielas līdz Prāgas ielai un posmā gar Gaļas paviljonu, Centrāltirgus ielas pārbūve, Centrāltirgus pagrabu sakārtošana un piegādes zonas pārbūves darbi.

 

Rekonstrukcijas rezultātā tirgus spēs sasniegt jaunus rezultatīvos radītājus, radot jaunas –vismaz simts - darba vietas un veicinot komersantu ne finanšu investīcijas, tādējādi paaugstinot arī Rīgas Centrāltirgu konkurētspēju kopumā.

 

Tāpat nedrīkst aizmirst šo darbu nozīmi kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un tirgus modernizācijā - to pastiprinās arī iepretim tirgum iecerētā starptautiskās dzelzceļa līnijas “Rail Baltica” Rīgas stacija, kas piesaistīs arvien jaunus tirgus apmeklētājus.

Tostarp, pēc “Rail Baltica” projekta laikā plānotās dzelzceļa uzbēruma nojaukšanas, tirgum būs iespēja kļūt par daļu no vecpilsētas.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē