Par spīti opozīcijas iebildumiem, Rīgas dome atsavināšanai nodod Ziņas

Par spīti opozīcijas iebildumiem, Rīgas dome atsavināšanai nodod "zaļo zonu" Āgenskalnā

Piektdiena, 13 jūlijā, 2018

Rīgas dome pieņēmusi lēmumu nodot atsavināšanai Rīgā, Mazajā nometņu ielā 19A, esošo zemesgabalu, taču Rīgas domes opozīcija norāda, ka iedzīvotāji grib šo teritoriju saglabāt kā brīvi pieejamu "zaļo zonu", aģentūra LETA noskaidroja domē.

Zemes gabala platība ir 1475 kvadrātmetri. Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Liene Plahotina deputātus informēja, ka zemesgabalā nav paredzēta pašvaldības objektu būvniecība un tas arī nav nepieciešams pašvaldības autonomo funkciju nodrošināšanai. Līdz ar to, lai veicinātu Āgenskalna attīstību - zemes vienību nolemts atsavināt.

Deputāte Inese Andersone (V) sacīja, ka balstoties uz iedzīvotāju sniegto informāciju, šo vietu iedzīvotāji izmanto kā zaļo zonu - pastaigām, suņu izvešanai un vienkāršai atpūtai. Plahotina apstiprināja, ka zemesgabals nav iežogots un tas ir brīvi pieejams cilvēkiem, kas to var izmantot pēc saviem ieskatiem.

Andersone prasīja, vai par šo zemesgabalu ir veiktas diskusijas ar iedzīvotājiem, uz ko departamenta pārstāve norādīja, ka no iedzīvotājiem par teritoriju ne apkaimju sanāksmēs, ne citās diskusijās nav saņemti nekādi piedāvājumi un interese. Andersone gan gribēja zināt, kas tās esot bijušas par diskusijām un kad tās notikušas, taču konkrētas sanāksmes Plahotina nosaukt nevarēja un norādīja, ka departamenta pārziņā ir tikai diskusiju priekšlikumu apkopojumi.

Andersone stāstīja, ka, veicot aptauju sociālajos tīklos, kurā piedalījušies aptuveni 150 cilvēki, iedzīvotāji skaidri likuši saprast, ka grib šo zonu saglabāt un labiekārtot, nevis nodot atsavināšanai. "Iedzīvotāji ilgstoši centās panākt, lai no turienes pārvieto zupas virtuvi, jo tā pievelk nevēlamu sabiedrības kontingentu, jo tur uzturas bērni un ikdienā šis ceļš tiek izmantot gan pastaigām, gan ceļam uz skolu. Tas liecina, ka viņiem šī teritorija ir nepieciešama," skaidroja Andersone.

Deputāts Lauris Ērenpreiss (V) jautāja, kas šajā vietā būs pēc atsavināšanas. Plahotina sacīja, ka tur ir atļauta apbūve, kā arī zaļās zonas ierīkošana veicot apbūvi, taču to, kas šajā vietā atradīsies - par to lems īpašuma jaunais īpašnieks.

Opozīcija rosināja atlikt jautājuma skatīšanu, lai visas iesaistītās puses varētu izdiskutēt par teritorijas turpmāko nākotni, taču domes vairākums ieceri noraidīja un nobalsoja par īpašuma nodošanu atsavināšanai.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē