Sākas Rīgas pilsētas attīstības programmas 2021.-2027.gadam pirmās redakcijas publiskā apspriešana Ziņas

Sākas Rīgas pilsētas attīstības programmas 2021.-2027.gadam pirmās redakcijas publiskā apspriešana

Pirmdiena, 6 septembrī, 2021

Programmā noteiktas deviņas attīstības prioritātes - Ērta un videi draudzīga pārvietošanās pilsētā, dzīves kvalitāti veicinoša pilsētvide, laba vides kvalitāte un noturīga pilsētas ekosistēma klimata pārmaiņu mazināšanai, kvalitatīva un pieejama izglītība, kā arī daudzveidīgu un kvalitatīvu mājokļu pieejamība.

Kā prioritāte noteikta arī mūsdienīga un atvērta pilsētas pārvaldība, veselīga, sociāli iekļaujoša un atbalstoša pilsēta, konkurētspējīga pilsēta ar inovatīvu ekonomiku un daudzveidīga un autentiska kultūrvide.

Katrai no prioritātēm ir izvirzīti uzdevumi, prioritāti raksturojoši un uzdevumu izpildes rādītāji, kā arī tiem atbilstošas rīcības un investīciju projekti, kas apkopoti rīcības un investīciju plānos.

Septiņu gadu laikā plānots veidot Rīgas pašvaldību kā caurspīdīgu, godīgu, uz iedzīvotājiem orientētu pārvaldi. Tāpat mērķis septiņos gados nodrošināt ērtus, pieejamus, lieku birokrātiju izslēdzošus pakalpojumus.

Līdz 2027.gadam iecerēts nodrošināt apmierinājumu par pašvaldības darbu 70% Rīgas iedzīvotāju.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja komitejas vadītājs Inese Andersone (JV), attīstības programma tiks nodota sabiedriskajai apspriešanai, lai programmā iekļautu iedzīvotāju izteiktos priekšlikumus un ierosinājumus.

"Attīstības programma ir mūsu pilsētas ceļa karte Ziemeļvalstu metropoles virzienā. Tā aptver visas pilsētas darbības jomas un nosaka prioritātes, lai attīstība notiktu ikvienā jomā. Turpmāk budžeta plānošana investīciju jomā tiks pamatota uz Attīstības programmas definētajiem mērķiem un investīciju plānu," uzsver Andersone.

Plānots, ka publiskā apspriešana norisināsies līdz 4.oktobrim.

Līdz jaunās Attīstības programmas apstiprināšanai ir spēkā Rīgas attīstības programma 2014.-2020.gadam.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē