Jelgavas poliklīnikā tiek demontēts nepareizi izbūvētais panduss Ziņas

Jelgavas poliklīnikā tiek demontēts nepareizi izbūvētais panduss

Pirmdiena, 9 jūlijā, 2018

Jelgava, 6.jūl., LETA. Uzlabojot vides pieejamību, Jelgavas poliklīnikas 3. stāvā gaitenī, kas savieno poliklīnikas jauno un veco korpusu, šonedēļ tiek demontēts panduss un pārbūvētas kāpnes, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Gaitenī, kas 3. stāvā savieno divus poliklīnikas korpusus, ilgstoši bija pieejams nepareizi izbūvēts panduss – tas bija ļoti stāvs, un cilvēki ratiņkrēslā to varēja izmantot tikai ar citas personas palīdzību. Savukārt šī gaiteņa kāpnes izbūvētas ar nesamērīgi augstiem pakāpieniem, informē Jelgavas poliklīnika.

Šobrīd panduss tiek demontēts un vairs nebūs pieejams, jo cilvēki ar īpašām vajadzībām abos 3. stāva korpusos var nokļūt ar liftu. Savukārt 3. stāva gaiteņa kāpnes tiek pārbūvētas, rūpējot par optimālu pakāpienu augstumu.

Būvdarbi ilgs līdz 10. jūlijam, un šajā laikā savienojums starp korpusiem nebūs pieejams. 3. stāva jaunajā korpusā, kur atrodas acu ārsts, endokrinologs, neirologs un laboratorija, būvdarbu laikā, kā arī turpmāk klienti varēs tikt gan pa kāpnēm, gan ar liftu, kas atrodas pie apsardzes punkta poliklīnikas 1. stāvā.

Tāpat arī uz poliklīnikas 3. stāva veco korpusu, kur atrodas kardiologs, ģimenes ārsts, dermotologs un tiek veikta elektrokardiogrāfija, šobrīd un turpmāk būs iespējams nokļūt gan pa kāpnēm, gan ar liftu, kas 1. stāvā atrodas pie rentgena nodaļas.

Informācija par uzlabošanas darbu izmaksām pagaidām nav zināma, jo iepirkuma procedūra šiem darbiem nav rīkota.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē