VID konstatē elektroniskās darba laika uzskaites pārkāpumus lielākajā daļā pārbaudīto būvlaukumu Ziņas

VID konstatē elektroniskās darba laika uzskaites pārkāpumus lielākajā daļā pārbaudīto būvlaukumu

Pirmdiena, 25 jūnijā, 2018

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvalde šogad pirmajā ceturksnī konstatējusi elektroniskās darba laika uzskaites pārkāpumus lielākajā daļā pārbaudīto būvlaukumu, liecina VID informācija.

Būvlaukumos elektroniskās darba laika uzskaites sistēmas (EDLUS) ieviešana un izmantošana pirmajā ceturksnī ir pārbaudīta desmit tematiskajās pārbaudēs.

Šajās pārbaudēs konstatēts, ka divos būvlaukumos nebija uzstādīta EDLUS, divos būvlaukumos nevar uzrādīt vai izsniegt EDLUS datus, divos būvlaukumos EDLUS nav reģistrēti ģenerāluzņēmēja divi darba ņēmēji, bet piecos būvlaukumos konstatēts, ka EDLUS nav reģistrēti apakšuzņēmēju 43 darba ņēmēji.

Jau ziņots, lai identificētu būvlaukumā nodarbinātas personas un fiksētu nostrādāto darba laiku, ir veikti grozījumi likumā "Par nodokļiem un nodevām", kas paredz no 2017.gada 1.oktobra trešās grupas jaunbūvēm un būvdarbiem, kuru izmaksas ir viens miljons eiro vai vairāk, ieviest EDLUS.

EDLUS ieviešana sadalīta divos posmos: pirmajā posmā notiek sistēmas ieviešana būvlaukumos, bet no 2019.gada 1.janvāra uzskaites sistēmas uzkrātie dati būs jānodod glabāšanai vienotajā elektroniskās darba laika uzskaites datubāzē.

VID aicina godīgas konkurences nodrošināšanai būvniecības nozarē visus būvniecības uzņēmumus, kuru objekti atbilst likumā definētajiem kritērijiem, korekti ievērot jauno darba laika uzskaites kārtību.

 

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 8 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē