Liepājā veidos Pozitīvo sajūtu telpu bērniem Ziņas

Liepājā veidos Pozitīvo sajūtu telpu bērniem

Pirmdiena, 25 jūnijā, 2018

Līdz šā gada novembrim Liepājā plānots izveidot jaunu ģimenei draudzīgu infrastruktūras objektu - Pozitīvo sajūtu telpu mazajiem liepājniekiem, informēja Liepājas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Projektu plānots īstenot Liepājas 8.vidusskolas dienesta viesnīcā, ierīkojot tur maņu un sajūtu telpu. Tajā tiks izvietotas dažādas iekārtas, kas sekmēs bērna iekšējo disciplīnu un mentālās uztveres pozitīvas pārmaiņas. Kā skaidroja Jākobsone, tā būs īpaša vide, kur vairāku maņu stimulācija tiks izmantota kā mācību līdzeklis vai atpūtas aktivitātes, lai uzlabotu smadzeņu darbību. Tur būs iespējams noslēgties no pārējiem, atpūsties un atgūt jaunus spēkus.

Plānots, ka Pozitīvo sajūtu telpu varēs izmantot gan ģimenes ar bērniem, gan skolēni, kā arī mikrorajona bērni un vecāki.

Šāda veida sajūtu telpas nav ne Liepājā, ne tuvākajā apkārtnē. Tā tiks izmantota, organizējot arī kopīgus pasākumus ģimenēm pozitīvas attieksmes veidošanai. Vide sensorajā telpā tiks veidota tā, lai vienlaikus veicinātu tās apmeklētāju uztveres motivāciju, atpūtu un relaksāciju. Sensorajā istabā bērni darbosies kopā ar speciālistiem.

Projekta darbības laikā speciālisti nodrošinās bērniem un viņu ģimenēm arī dzīves mācību ciklu, kurā varēs apgūt dažādas dzīvē noderīgas lietas.

Projektā paredzēts arī rīkot kopīgus pasākumus un radošās darbnīcas sadarbībā ar Liepājas Neredzīgo biedrību. Savukārt psihologi vadīs izglītojošas lekcijas vecākiem, un būs iespējams saņemt individuālas konsultācijas pie psihologa gan bērniem, gan bērnu vecākiem, gan visai ģimenei.

Šā gada nogalē, pēc projekta beigām, paredzēts nodrošināt no pašvaldības budžeta telpas uzturēšanas izdevumus un algotus speciālistus - sociālo pedagogu un pedagoga palīgu. Savukārt turpmākajos trīs gados nepieciešamais finansējums plānots 6909 eiro apmērā gadā.

Šo ieceri jau atbalstījusi Valsts reģionālās attīstības aģentūra, projektu konkursā piešķirot Izglītības pārvaldes iesniegtajam projektam finansējumu 20 000 eiro apmērā. Liepājas pašvaldība projektā piedalās ar līdzfinansējumu 7000 eiro apmērā.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē