Saint-Gobain paziņo 14. starptautiskā studentu konkursa - Multi-Comfort House uzvarētājus Ziņas

Saint-Gobain paziņo 14. starptautiskā studentu konkursa - Multi-Comfort House uzvarētājus

Trešdiena, 20 jūnijā, 2018

Saint-Gobain pasniedzis balvas 14. starptautiskā studentu konkursa “Multi-Comfort House 2018” starptautiskajā finālā, kas norisinājās Dubaijā (Apvienotie Arābu Emirāti) un ko vadīja Saint-Gobain grupas priekšsēdētājs un vadītājs Pjērs-Andrē de Šalendārs un Dubaijas pašvaldības izpilddirektors Davuds Abduls Ramans Al Hažiri.

Konkursa fināla uzdevums, kas izstrādāts tiešā sadarbībā ar Dubaijas pašvaldības plānošanas departamentu un Dubai Properties Group, bija radīt vīziju multikulturālai kopienai Dubaijas kultūras ciematā, kas ir Dubaijas Krikas Al Džadafas piekrastē izvietots daudzfunkcionāls rajons. Izaicinājumu šim uzdevumam radīja Dubaijas ļoti karstais un mitrais klimats. Studentiem bija jāatrod iespēja saskaņot dzesēšanas un ventilāciju sistēmu enerģijas patēriņa samazināšanu ar skaistajām un ārkārtīgi efektīvajām ēku konstrukcijām. To nepieciešams panākt, neietekmējot iedzīvotāju komfortu un vienlaikus nodrošinot optimālu saikni ar vidi un minimālu ietekmi uz to.

2004. gadā izveidotā Saint-Gobain studentu konkursa mērķis ir izstrādāt projektu, balstoties uz Multi-Comfort komforta principiem - optimāla iekštelpu vide, kas nodrošina pareizu svaigā gaisa, siltuma, vizuālā un akustiskā komforta līmeni, kas tiek garantēts ilgtspējīgā un energoefektīvā veidā.

„Arī šogad “Multi-Comfort House 2018” konkurss tiks atzīmēts rekordu ierakstos ar studentu iesniegto projektu augstā līmeņa kvalitāti. Mani vienmēr pārsteidz viņu novatoriskā pieeja attiecībā uz Saint-Gobain Multi Comfort risinājumu izmantošanu, lai radītu labākas un skaistākas dzīvesvietas jebkurā vietā. Es apsveicu viņus visus!,” norāda Saint-Gobain grupas priekšsēdētājs un vadītājs Pjērs-Andrē de Šalendārs.

Pirmo vietu konkursā ieguva Vahins Parmananda un Mtokozisi Sibisi no KvaZulu-Natal universitātes Dienvidāfrikā, otrajā vietā - Brestas Valsts universitātes studente Veronika Supruņiuka no Baltkrievijas, un trešo godalgu ieguva Vācijas studenti Tobiass Brecs un Dils Kāns, kā arī speciālbalvas saņēma Alehandra Gonzalesa, Pauliņu Poveda un Sanjtagu Rodrigezs no Spānijas un Joanna Vnuceka no Polijas.

Kopumā konkursa finālā piedalījās 50 studentu komandas no 28 valstīm, prezentējot savus projektus četrās izspēlēs starptautiskajai žūrijai, tostarp Dubaijas pašvaldības pārstāvjiem, arhitektiem un ekspertiem.

No Latvijas starptautiskajā konkursā piedalījās konkursa nacionālās kārtas uzvarētāji - RTU arhitektūras fakultātes studenti Helmuts Nežborts un Beatrise Šteina ar projektu “Oasis”, Lauma Kalniņa un Aiva Dorbe ar projektu “Three peaks”, un Laura Dārta Ivane un Inese Gusta ar projektu “Shipyard community”.

Kā atzīmē Saint-Globain pārstāvis, nacionālās atlases kārtas žūrijas loceklis Andris Lujāns: „Studentiem šī ir milzīga un unikāla pieredze - darboties reālā vidē, pārbaudīt un attīstīt savas spējas, smelties idejas un gūt jaunas, inovatīvas zināšanas. Mums ir prieks, ka varam sniegt savu ieguldījumu jauno profesionāļu izaugsmei”.

Par Saint-Gobain

Franču koncerns Saint-Gobain projektē, ražo un izplata celtniecības materiālus un risinājumus, kas ir būtiskas sastāvdaļas mūsu katra un visas nākotnes labklājībai. Tos var atrast visur: ēkās, transportā, infrastruktūrā un daudzās rūpnieciskās lietojumprogrammās. Tie nodrošina komfortu, veiktspēju un drošību, vienlaikus risinot ilgtspējīgas būvniecības, resursu efektivitātes un klimata pārmaiņu problēmas.

Latvijā koncernu pārstāv tirdzniecības uzņēmums SIA Saint-Gobain Celtniecības Produkti.

SIA Saint-Gobain Celtniecības Produkti pārstāv zīmolu grupu, kas ražo plaša spektra inovatīvus risinājumus būvniecības videi:

· Isover – Pasaules līderis siltumizolācijas materiālu ražošanā,

· Weber – Pasaules lielākais sauso maisījumu (fasāžu, mūrjavu, flīžu līmju, grīdas sistēmu) ražotājs,

· Gyproc – Viens no pasaules līderiem ģipškartona, ģipša plākšņu un ģipša akustisko griestu risinājumu ražošanā,

· Fibo – Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs lielākais keramzītbloku ražotājs.

Vairāk informācijas:

http://www.isover-students.com/

www.isover.lv

www.saint-gobain.lv

Jana Zaščerinska @jana_zascerinska
Mārketinga speciāliste SAINT-GOBAIN CELTNIECIBAS PRODUKTI SIA
6 gadu 1 mēnesis 18 dienu portālā
Bija online 30 jūlijā 14:26
Meklētājs būvniecības nozarē