PADOMI: Kā izvēlēties augus dažādām telpām mājās Aktuālie padomi

PADOMI: Kā izvēlēties augus dažādām telpām mājās

Otrdiena, 19 jūnijā, 2018

Telpaugi ir lielisks mājokļa papildinājums, kas patīkami atsvaidzina interjeru un jau izsenis zināmi ar savu pozitīvo dabu, rūpējoties par gaisa kvalitāti telpās. Ļauj vaļu zaļai domāšanai un uzzini, kādi telpaugi piemēroti katrai mājokļa zonai!

Dzīvojamā istaba

Dzīvojamajā istabā parasti pavadām visvairāk laika – kā darba dienu, tā arī brīvdienu vakarus. Turklāt tieši šajā istabā visbiežāk uzkavējas ciemiņi. Šajā istabā vari atļauties ienest vairāk krāsu un eksotiska pieskāriena, izvēloties filodendru, begoniju, sansevjēru jeb līdakasti, dracēnu, kaktusus un sukulentu dzimtas augus. Nebaidies izveidot krāšņu zaļo oāzi, kombinējot vairākus augus atšķirīgas formas un izmēra podos.

Virtuve

Virtuvē bieži atgriežam ūdens krānu, kas šajā telpā pastāvīgi uztur augstāku mitruma līmeni dzīvojamajā istabā un guļamistabās. Tāpat jāņem vērā ierobežotā vieta, jo parasti šajā telpā lete un citas virsmas atvēlētas sadzīves tehnikai un ēst gatavošanai. Mitrā vide patiks papardēm, bet vietas taupīšanas nolūkos noderēs iekārtie podi ar gaisu un mitrumu mīlošajām tilandsijām.

Guļamistaba

Guļamistaba ir tava miera oāze, tāpēc zaļajiem augiem jārada harmoniska un mierpilna atmosfēra. Izvēlies divus trīs augus, kas uzlabos gaisa kvalitāti, garastāvokli, samazinās stresu un aizgaiņās drūmās domas. Šādiem mērķiem noderēs tradicionālā līdakaste, gumijkoks un pušķu hlorofīts.

Vannasistaba

Vannasistaba ir vienīgā telpa tavā mājoklī ar krasi atšķirīgu temperatūru un mitruma līmeni. Šādi apstākļi piemēroti tropiskajiem augiem, tāpēc izvēlies papardes, gaisa augus, filodendrus un orhidejas

Avots: dzivenotiek
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē