Pasniegs EP Ainavas balvu Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projektam Ziņas

Pasniegs EP Ainavas balvu Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projektam

Otrdiena, 19 jūnijā, 2018

Šodien Daugavpilī notiks Eiropas Padomes (EP) Ainavu konvencijas ieviešanas forums, kura laikā Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projektam pasniegs EP Ainavas balvu, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji.

Šajā EP Ainavas balvas sesijā tika pieteikti projekti no 13 valstīm, norādīja VARAM.

Daugavpils cietokšņa kultūras un dabas mantojuma saglabāšanai un attīstīšanai, kā arī vides kvalitātes uzlabošanai un sociālo problēmu risināšanai Daugavpils pilsētas dome desmit gadu laikā mērķtiecīgi piesaistījusi finansējumu no dažādiem finanšu avotiem.

Līdzfinansējums 14 miljonu eiro apmērā ir piesaistīts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF), kura aktivitātes teritoriālajai sadarbībai un pilsētvides attīstībai iepriekšējā Eiropas Savienības fondu apguves periodā administrēja VARAM.

Pasākumu organizē Eiropas Padomes Ģenerāldirektorāts sadarbībā ar VARAM un Daugavpils pilsētas domi. Forums Daugavpilī notiks no šodienas līdz 21.jūnijam

Pasākuma mērķis ir pieredzes apmaiņa ainavu aizsardzības, kopšanas un attīstības jomā, apspriežot EP Ainavas balvai pieteiktos projektus.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē