Latvijas komanda izcīna 8.vietu Knauf Junior Trophy 2018 Ziņas

Latvijas komanda izcīna 8.vietu Knauf Junior Trophy 2018

Piektdiena, 8 jūnijā, 2018

Latvijas komanda - Liepājas Valsts tehnikuma audzēkņi - izcīnīja 8.vietu 15 valstu konkurencē starptautiskajā konkursā Knayf Junior Trophy 2018 Slovenia.

1.vietā ierindojās Austrijas, 2.vietā - Baltkrievijas, bet 3. - Beļģijas komanda. Latvijas komanda ieguva maksimālo punktu skaitu teorētiskā daļā un 80% no maksimāli iespējamajiem punktiem - praktiskajā daļā. Attiecīgi, Latvijas komandas pārstāvji - Krists Riškus un Valdis Prūsis, saņēma Knauf Akadēmijas sausās būves zeļļa kvalifikāciju.

Šobrīd Latvijā izteikti trūkst būvspeciālistu, it īpaši sausās buves jomā ar augstām prasībām ugunsdrošībā, akustikā un energoefektivitātes jomās.

Latvijas komandu vadīja treneri: Liepājas Valsts tehnikuma un Saldus tehnikuma pedagogi Gints Šulcs un Andris Punculis. Tehnisko vadību uzņēmās Knauf Akadēmija vadītājs Andris Veinbergs un praktiskās apmācības meistars Pēteris Ļesničenoks.

Konkursa galvenais mērķis ir Knauf sausās būves sistēmas priekšrocību popularizēšana būvniecības specialitātes studentu vidū arodskolās. Tas ir nopietns izaicinājums jaunajiem, daudzsološajiem meistariem pārbaudīt un pierādīt savas spējas būvniecības nozarē.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 2 dienas portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē