Pilnveidoti ģeodēziskā tīkla punkti Centrā un Grīziņkalnā Ziņas

Pilnveidoti ģeodēziskā tīkla punkti Centrā un Grīziņkalnā

Ceturtdiena, 31 maijā, 2018

“Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments 2018.gada 17.aprīlī ir saņēmis Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras atzinumu, ka 248 Rīgas vietējā ģeodēziskā tīkla (turpmāk – vietējā tīkla) punkti, kas atrodas teritorijās – Centrs un Grīziņkalns (Elizabetes, Valmieras, Pērnavas un Krišjāņa Valdemāra ielu apkārtne), ir pilnveidoti un atbilst 2012.gada 24.jūlija MK noteikumu Nr.497 “Vietējā ģeodēziskā tīkla noteikumi” precizitātes prasībām.

Turpmāk, veicot augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas uzmērīšanas darbus vai kontrolmērījumus minētajās teritorijās pilnveidoto vietējā tīkla punktu tiešā tuvumā (līdz 200 m), pilnveidoto punktu izmantošana ir obligāta.

Atgādinām, ka saskaņā ar Aizsargjoslu likuma 20. panta otrās daļas 2. punktu ap vietējā ģeodēziskā tīkla punktiem ir noteikta aizsargjosla 5 metru rādiusā no ģeodēziskā punkta centra. Tādējādi lūdzam ievērot Aizsargjoslu likuma 35. pantā noteiktos vispārīgus aprobežojumus ģeodēziskā tīkla punktu aizsargjoslās. Tāpat lūdzam ievērot Aizsargjoslu likuma 49. panta 1. un 5. punktā noteiktos aprobežojumus: aizsargjoslās ap ģeodēziskajiem punktiem ir aizliegts veikt darbības, kas traucē pieeju ģeodēziskā tīkla punktiem un ģeodēzisko darbu veikšanu tajos, kā arī veikt saimniecisko darbību vai būvniecību vietējā ģeodēziskā tīkla punktu aizsargjoslās bez saskaņošanas ar attiecīgo pašvaldību.

Informācija par pilnveidotajiem punktiem LAS-2000,5 augstumu sistēmā *.DGN datnes formātā ir pieejama lejupielādei Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta mājas lapā sadaļā Ģeotelpiskā informācija/Vietējais ģeodēziskais tīkls.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments informē, ka šobrīd pilnveidošanas procesā ir vietējā tīkla punktu pilnveidošana teritorijās Āgenskalns – Torņakalns, Vecrīga un Maskavas forštate. 2018.gadā ir plānots uzsākt vietējā tīkla punktu pilnveidošanu Mežaparka teritorijā.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā lūdzam sazināties ar RD Pilsētas attīstības departamenta Ģeomātikas pārvaldes Topogrāfiskās informācijas uzturēšanas nodaļas ģeoinformātikas inženieri Juri Vucenu (e-pasts: juris.vucens@riga.lv; tālrunis: +371 67012932; mob.tālrunis: +371 29185907).”

Avots: rdpad.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē