Konkursā Energoefektīvākā ēka Latvijā 2018 šogad pieteiktas 14 ēkas Ziņas

Konkursā Energoefektīvākā ēka Latvijā 2018 šogad pieteiktas 14 ēkas

Pirmdiena, 21 maijā, 2018

Dalībai konkursā „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2018” saņemti 14 pieteikumi, tradicionāli visvairāk pieteikumu saņemti nominācijā „Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2018”. Pilsētu griezumā vairāk pieteikumu saņemti no Liepājas un Valmieras, kas arī tradicionāli bijušas aktīvākās pilsētas māju atjaunošanā, un Rīgas, kur aktīvāk notiek jaunu ēku būvniecība.

 

Nominācijā „Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2018” iesniegti 10 pieteikumi:

  • Vaives iela 4, Cēsis;
  • Jātnieku iela 88, Daugavpils;
  • Kandavas iela 4, Daugavpils;
  • Katoļu iela 17, Jelgava;
  • Bāriņu iela 8/10, Liepāja;
  • Klaipēdas iela 70, Liepāja;
  • Klaipēdas iela 126, Liepāja;
  • Annas iela 4, Valmiera;
  • Kauguru iela 1, Valmiera;
  • Stacijas iela 22, Valmiera.

 

Nominācijā „Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2018. Jaunbūve” iesniegti divi pieteikumi:

  • Grostonas iela 12, Rīga;
  • Jūrmalas gatve 82 k-1, Rīga.

       

Nominācijā „Energoefektīvākā sabiedriskā ēka Latvijā 2018” iesniegts viens pieteikums - Jūras iela 34, Ventspils.

 

Nominācijā “Energoefektīvākā vienģimenes ēka 2018” iesniegts viens pieteikums  – Imulas iela 1a, Rīga.

 

Konkurss „Energoefektīvākā ēka Latvijā” tiek organizēts jau astoto gadu pēc kārtas. Konkursa mērķis ir veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes jomā, kā arī veidot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību, siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu un arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

 

Šobrīd konkursa komisija uzsākusi pieteikumu vērtēšanu un tuvākajā laikā sāks pieteikto ēku apsekošanu to atrašanās vietās. Plānots, ka konkursa komisija darbu beigs jūnija vidū. Noslēguma pasākums un konkursa laureātu paziņošana plānota 2018. gada 20. jūnijā.

 

Pēdējo gadu laikā Latvijā daudzās ēkās veikti energoefektivitātes uzlabošanas pasākumi, kā arī uzbūvētas jaunas, energoefektīvas ēkas gan ar pašu finansējumu, gan ar ES fondu investīcijām. Atgādinām, ka šobrīd pieejams valsts atbalsts energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu ēkās, valsts ēkās un industriālās ēkās. Plašāka informācija par atbalsta programmām publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.

 

Konkursu organizē Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju sadarbībā ar žurnālu „Būvinženieris”. Sīkāka informācija par konkursu pieejama interneta vietnē www.energoefektivakaeka.lv.  

 

Konkursa nolikums tika sagatavots sadarbībā ar informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” sadarbības partneriem – Latvijas Būvinženieru savienību, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociāciju, Latvijas Inženierkonsultantu asociāciju, Latvijas Būvnieku asociāciju, Tehnisko ekspertu asociāciju, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociāciju, Rīgas Tehnisko universitāti, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomi un Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienību.

 

Konkursa atbalstītāji ir Profine Baltic pārstāvniecība, SIA „Paroc”, SIA „Saint-Gobain Celtniecības Produkti”, SIA „Knauf”, SIA "Rockwool", SIA "Robert Bosch", Attīstības finanšu institūcija Altum, AS "LAFIPA", AS "Latvenergo", SIA "Sika Baltic", SIA "DAW Baltica", istabai.com un SIA "Ejot Baltic"”. Konkursa informatīvie atbalstītāji ir laikraksts “Latvijas Avīze”, būvniecības portāli www.abc.lv, www.buvlaukums.lv, www.building.lv un www.buvbaze.lv.

 

 

Evita Urpena

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālrunis 67013193

E-pasts Evita.Urpena@em.gov.lv; prese@em.gov.lv

Web www.em.gov.lv; www.energoefektivakaeka.lv

Twitter: @EM_gov_lv; @siltinam

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija

Facebook: http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem; https://www.facebook.com/dzivosiltak

Flickr: https://www.flickr.com/photos/ekonomikasministrija

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 3 dienas portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē