PADOMI: Līklīniju koka grīdas segumi Aktuālie padomi

PADOMI: Līklīniju koka grīdas segumi

Piektdiena, 27 aprīlī, 2018

SIA “Latsketch” ir vienīgais uzņēmums Latvijā, kurš pielietojot specifisku tehnoloģisko procesu, kur galvenokārt tiek izmantota augstas precizitātes ciparu programmas vadības iekārta, izgatavo neregulāras formas elementus, kuru savienojumu vietas veido jebkuras formas līkne jeb liekta līnija – rezultātā tiek iegūts inovatīva dizaina koka grīdas segums. Gadu strādājot, uzņēmums ir apkopojis biežāk uzdotos jautājumus par līklīniju koka grīdas segumiem un sagatavojis atbildes uz tiem.

Vai katrs līklīniju koka grīdas segumu grīdas dēlis ir atšķirīgs?
Līklīniju koka grīdas segumus piedāvājam kā moduļu veidu sistēmu no astoņiem dažādiem elementiem, kuru biezums ir 20 mm, garums 1 400 mm, nosedzošais platums 110 – 140 mm. Viena moduļa nosedzošais kopējais laukums ir 1,414 m2. Moduļu veida sistēma balstās uz principa, ka katru moduli iespējams izvietot vienu pie otra. Katrs elements modulī ir unikāls, un tam ir noteikta pozīcija, bet starp moduļiem elementi ir vienādi. Līklīniju koka grīdas seguma elementus savā starpā savieno ar spundes un gropes palīdzību. Elementu savienojumu vietās tiek veidota neliela v-veida grope, kas izceļ elementu formu. Elementu apakšā tiek veidotas garenvirziena gropes, kas noņem iekšējos spriegumus materiālā un uzlabo masīvkoka grīdas seguma elementu izmēru stabilitāti, kas atkarīga no telpas mikroklimata. Elementi ir slīpēti, bet nav veikta apstrāde ar laku vai eļļu. Grīdas segumu nepieciešams ieklāt uz atbilstošas pamatgrīdas. Beidzamo apstrādi paredzēts veikt pēc grīdas seguma montāžas.

Kādas ir atšķirības, ieklājot līklīniju koka grīdas segumus, salīdzinot ar parastu grīdas segumu ieklāšanu? Vai ir nepieciešamas specifiskas zināšanas, ieklājot līklīniju koka grīdas segumus?
Līklīniju koka grīdas segumu ieklāšana nav sarežģīta, un grīdas segumus spēs ieklāt jebkurš meistars, kas nodarbojas ar koka grīdas segumu ieklāšanu. Vienīgi jāievēro grīdas seguma elementu pozīcija, kas moduļos ir noteikta. Galvenais priekšnosacījums, lai kvalitatīvi varētu ieklāt grīdas segumus, ir pareizas pamatgrīdas izveide. Līklīniju koka grīdas segumu montāžas instrukcijā, kas tiek izsniegta kopā ar pasūtījumu vai pēc iepriekšēja pieprasījuma, ir aprakstīts, kā nepieciešams veikt grīdas segumu ieklāšanu, bet, nepieciešamības gadījumā, sniedzam arī bezmaksas attālinātas konsultācijas.

Vai grīdas segumi tiek veidoti ar rokas instrumentiem un vai izgatavojat tikai vienas noteiktas formas līkni pēc šablona?
Vēlamies uzsvērt, ka līklīniju koka grīdas segumi tiek veidoti, izmantojot augstas precizitātes ciparu programmas vadības iekārtu, kas paredzēta tieši šī produkta izveidei. Esam izstrādājuši specifisku tehnoloģisko procesu, tādēļ varam mainīt gan produkta dizainu, gan dažādus parametrus. Izmantojam modernas iekārtas un risinājumus, līdz ar to elementu savienojumi būs precīzi un varam nodrošināt augstu produkcijas kvalitāti.

Pēc kādiem kritērijiem tiek noteikta produkcijas kvalitāte un vai grīdas segumi tiek iedalīti kvalitātes klasēs?
Produkcijas kvalitāti un atbilstību nosaka ekspluatācijas īpašību deklarācija un tehniskie rādītāji, kas tiek izsniegti kopā ar pasūtījumu. Grīdas segumus neiedalām kvalitātes klasēs, bet gan izdalām vienu augstāko kvalitātes klasi. Produkciju izgatavojam pēc pasūtījuma, tādēļ kvalitātes kontroli veicam katrā no ražošanas procesiem. Izmantojam augstas kvalitātes izejmateriālu un pirms pasūtījuma veikšanas vienojamies ar klientu par dažādām niansēm.

Vai grīdas segumu pēc ieklāšanas nepieciešams slīpēt un apstrādāt ar kādiem apstrādes līdzekļiem?
Mūsu piedāvātie grīdas segumi jau ir rūpnieciski slīpēti, taču, lai iegūtu izcilu rezultātu, iesakām grīdas segumus pēc montāžas slīpēt atkārtoti. Pēc montāžas grīdas segumus nepieciešams apstrādāt ar laku vai eļļu pēc klientu vēlmēm.

Kādām telpām paredzēti līklīniju koka grīdas segumi?
Līklīniju koka grīdas segumi paredzēti jebkurām telpām. Atkarībā no telpu lietošanas mērķa piemeklējam atbilstošas koku sugas – telpās ar paaugstinātu noslodzi un publiskajās ēkās iesakām osi vai ozolu, bet privātmājās un dzīvokļos iesakām priedi. Klients uzņemas atbildību, izveidojot grīdas segumu uz apsildāmajām grīdām vai telpās, kurās ir paaugstināts mitrums, piemēram, virtuvē vai vannas istabā.

Tirgū pieejami dažādi grīdas segumi (arī lētāki). Kāpēc izvēlēties tieši līklīniju koka grīdas segumus?
Koka grīdu lielākais pluss ir tās ekoloģiskums, vieglā kopšana un iespēja pēc laika to atjaunot kā jaunu. Tirgū pieejami arī lēti materiāli, bet, parēķinot ieguldījumus ilgtermiņā, koka grīdu izveide atmaksāsies, jo to iespējams pēc gadiem atjaunot, bet lētāki materiāli ātrāk nolietosies un nāksies nomainīt. Mūsu ražotās grīdas ir unikālas, kas atbilst mūsu klientu augstajām kvalitātes prasībām.

SIA "Latsketch" komanda priecāsies atbildēt uz visiem Jūsu jautājumiem un kopīgi piemeklēsim Jums piemērotāko risinājumu!   
Kontakti: Telefons - 29919874
Epasts - latsketch@gmail.com

Inga Jefrēmova @latsketch
https://www.buvbaze.lv/latsketch/
6 gadu 9 mēnešu 16 dienu portālā
Bija online 16 februārī 17:21
Meklētājs būvniecības nozarē