VNĪ nevienojas ar SIA „RBSSKALS Būvvadība” par būvdarbu turpināšanu Ziņas

VNĪ nevienojas ar SIA „RBSSKALS Būvvadība” par būvdarbu turpināšanu

Otrdiena, 8 novembrī, 2016

Š.g. 25.oktobrī noslēdzās sarunas starp VAS „Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) un SIA „RBSSKALS Būvvadība” par būvdarbu turpināšanu objektā Miera ielā 58A, Rīgā.

Sarunu gaitā VNĪ nav guvis apliecinājumu uzņēmēja spējai veikt darbus līgumā noteiktajā termiņā un apjomā.

Tā rezultātā VNĪ nesaskata iespēju sadarbības turpināšanai.

VNĪ mērķis, realizējot projektu „Ēkas Miera ielā 58A, Rīgā, rekonstrukcija Jaunā Rīgas teātra vajadzībām”, ir nodrošināt teātri ar nepieciešamām telpām, kamēr Jaunā Rīgas teātra ēkā Lāčplēša ielā 25, Rīgā, notiks rekonstrukcijas būvdarbi.

VNĪ dara visu, lai projektu īstenotu maksimāli ātri, kas ir visas sabiedrības un Latvijas kultūras dzīves interesēs.

Pastāvot riskam, ka SIA „RBSSKALS Būvvadība” darbu izpildes termiņu kavējumu dēļ objekts netiks nodots ekspluatācijā paredzētajā laikā, VNĪ š.g.

11.augustā apturēja būvdarbus objektā un uzsāka vienpusēju līguma laušanas procedūru.

Izmantojot mediāciju (brīvprātīgas sadarbības process, kurā puses cenšas panākt savstarpēji pieņemamu vienošanos savu domstarpību atrisināšanai ar mediatora starpniecību) VNĪ 14.septembrī uzsāka sarunas ar SIA „RBSSKALS Būvvadība”.

Līguma uzteikuma termiņš kopš mediācijas sarunu uzsākšanas ir pagarināts divkārt, tomēr sarunu gaitā nav panākta vienošanās un savstarpējā sapratne par būvdarbu turpināšanu.

Lai pabeigtu ēkas Miera ielā 58A, Rīgā, rekonstrukciju Jaunā Rīgas teātra vajadzībām, VNĪ veiks sarunu procedūru, lai izraudzītu jaunu būvdarbu veicēju.
 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē